Bananarama Deluxe

De afgelopen periode zijn er al heel wat ontbijttaartjes de revue gepasseerd. Elk taartje heeft z’n eigen karakter en bij het zien van de foto ervaar ik weer even het moment van ‘toen’. Toch is er van ál die ontbijttaartjes één favoriet. De Bananarama is echter het populairste ‘meisje’ van de klas. Meer dan 40.000 keer bekeken door enthousiaste koekenbakkers en taartentoveressen. Bijzonder, dit had ik niet gedacht op het moment dat het Pareltje uit de oven rolde.  

Ik paste het recept wat aan en toverde een luxe versie op tafel. Een échte smaakmaker om je vingers bij af te likken! Een smeuïge basis met een prachtige kroon van banaan en een gouden Pindakaas Parel die nog na pruttelt wanneer deze uit z’n bruiningkuurtje in de oven heeft doorstaan. Mocht je er echt een feestje van willen maken? Dat kan! De Swirl maakt het af! Oftewel jij staat aan het roer om er jouw eigen feestje van te maken! 

Ik ben in elk geval fan! Welk taartje is jouw favoriet? 

Gluten-, lactosevrij én eventueel plantaardig genieten is een feest!

IMG_5408

 

Wat heb je nodig?

Springvorm: 12 cm of een klein ovenschaaltje

Ingrediënten:

  • 25 gr amandelmeel
  • 20 gr boekweitmeel of (glutenvrij) havermeel
  • 1 ei*
  • 1 banaan
  • 3 el (lactosevrije) kwark of soja yoghurt
  • 1 el honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel of cacao – Choco Loco werkt ook top!
  • snufje zout
  • scheutje citroensap
  • 1 el pindakaas

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door een el gebroken lijnzaad of chiazaad geweekt in 2 el water. Voeg 0,5 tl bakingsoda toe zodat het taartje een luchtig karakter zal krijgen.

TIP! Strooi wat kokosbloesemsuiker over de banaan, dan krijg je een smeuïg karamel laagje!

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak een de helft van de banaan in een kommetje met een vork tot moes.
  3. Voeg vervolgens het meel, specerijen, (lactosevrije) kwark, ei, zout en zoetmiddel toe.
  4. Roer dit gouden goedje goed door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat. Is het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
  5. Vet een springvormpje of een ovenschaaltje in en giet het mengsel hierin.
  6. Snijd de andere helft van de banaan banaan in kleine, dunne schijfjes en besprenkel deze evt. met citroensap (tegen verkleuring in de oven).
  7. Leg de schijfjes banaan in een cirkel van buiten naar binnen op het taartje zodat er een prachtige roos ontstaat. 
  8. Drapeer een eetlepel pindakaas op het ‘hart’ van de bananenroos.
  9. Zet het bakvormpje vervolgens 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven.
  10. Wanneer het taartje klaar is kun je genieten van een heerlijke traktatie!

Wil je graag een Swirl?

Verwarm een blokje pure chocolade of een tl cacao met een gepureerde medjoul dadel met een scheutje water, en besprenkel met een theelepel het taartje met dit smakelijke mengsel!

Geniet ervan! 

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

IMG_5410

 

 

Delen:


5 reacties op “Bananarama Deluxe

  1. Hi Marike, dit ontbijttaartje ziet er megalekker uit. Heb ik honing, agavesiroop en kokosbloesemsuiker nodig of één van de drie om dit te kunnen maken? Alvast dank!

    1. Hi Joyce,

      Wat leuk dat je reageert! Je hebt één van de zoetmiddelen nodig. Gebruik degene die je in huis hebt of waar jouw voorkeur naar uitgaat. Ga ervan genieten! Ik ben benieuwd wat je ervan zal vinden!

      Liefs,
      Marike

  2. Hi Marike, dit taartje ziet er megalekker uit! Heb ik honing, agavesiroop en kokosbloesemsuiker of één van de drie nodig om dit te maken? Alvast dank!

Geef een reactie

Login met je socials:




Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.