Feel Good Cookies!

Ik droomde over grootse Chocolate Chip Cookies.

Je kent ze wel, van die grote met chocolade gevulde Rakkers uit Amerika. De combinatie van chocolade en koekjes, laat mijn bakkershart sneller kloppen. Al een langere tijd was ik op zoek naar een smaakvolle vervanger gemaakt van pure producten. Deze Feel Good Cookies van Anne zijn het antwoord op mijn zoektocht. Wauw, wat smaken deze Kanjers goed!

Sprookjes..

ik ben er dol op! Waan je even in de keuken van Anne: met haar gouden lokken, helder blauwe ogen en een natuurlijk gevoel voor het bakken van prachtige pareltjes tovert zij een glimlach op het gezicht van alle lezers. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het is dan ook een eer dat deze dame haar verhaal en recepten met ons wil delen! HIER kun je lezen wie zij is. Vandaag deelt zij een fantastisch recept met ons!

Feel Good Choco Cookies!

Wie wil dat nou niet? Deze koekjes maak je in een handomdraai en je kan elke vulling naar wens toevoegen. Ben jij helemaal fan van dadels of vind je hazelnoten onwijs lekker, voeg ze dan toe aan jou boekweit choco koekjes, alles kan en alles mag. Het is tenslotte jouw feestje!

 

Alles in huis?

Ingrediënten:

  • 180 gr boekweitmeel
  • 180 gr amandelpasta (wit)
  • 2 eieren*
  • 170 gr kokosolie (gesmolten)
  • 80 ml ahornsiroop (of 4 Medjoul dadels tot pasta gemixt)
  • 85 gr cacao
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • snufje zout

Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el chiazaad of gebroken lijnzaad geweekt in 6 el warm water.

Voor de vulling

  • Chocoladechips, dadelstukjes of ander gedroogd fruit in kleine stukjes.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom door elkaar.
  3. Mix in een andere kom de eieren luchtig, voeg daaraan de kokosolie, ahornsiroop en amandelpasta aan toe.
  4. Voeg het meel aan de eieren toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Voeg de vulling toe en draai daarna balletjes van het deeg (lukt dit niet doordat het deeg te plakkerig is, zet het beslag dan kort in de koelkast).
  6. Duw de balletjes plat op de bakplaat en bak de koekjes in 10 tot 15 minuten af.

Liefs Anne.

Enjoy!

Wil jij meer inspiratie van Anne voorbij zien komen? Volg haar dan op Facebook, Instagram of neem een kijkje op haar website.

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.