Oranje Boven

Triomfantelijk paraderen deze kleurrijke taartjes voorbij.

Wuivend en bruisend van energie, noem het charismatisch. Met een krokante bodem, subtiel op smaak gebruik met specerijen, bedekt onder een laagje vanille en afgetopt met een oranje kroon. Krachtig door de eenvoud, niet alleen een lust voor het oog maar ook een smaaksensatie voor de smaakpapillen!

“Always wear your invisible crown”

Je hoeft geen koninklijk bloed te bezitten om hiervan te genieten. Durf trots te zijn op wie je bent, wat je doet en durf je in te zetten voor de dingen die jou energie geven. Wedden dat de taartjes dan nog lekkerder smaken! Met deze taartjes op tafel kun je voedzaam genieten! Een win-win situatie!

Stroop de mouwen alvast maar op en ga snel aan de slag met het recept!

Wat heb je nodig?

4 dessertvormpjes van 6 cm* of 1 springvorm a 16 cm

*Deze kocht ik bij de Lidl tijdens de feestweken.

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Vulling:
  • 500 gr (lv) kwark, kokosyoghurt of stevige yoghurt naar keuze
  • 5 blaadjes of 3 gr agar agar
  • scheutje citroensap
  • 0,5 tl vanillepoeder
  • 3 el agavesiroop of ahornsiroop
Topping:
  • 150 gr mango
  • 100 gr gekookte wortel
  • 3 blaadjes gelatine of 2 gr agar agar
Aan de slag!
  1. Verwarmd de oven voor op 175 graden. Vet de randen van de dessertvormpjes in of bekleed de bodem van de grote springvorm met bakpapier.
  2. Ontpit de sappige Medjoul dadels en kneed dit samen met het amandelmeel, kaneel, zout en het zoetmiddel tot een mooie deegbaal.
  3. Plaats de dessert vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het deeg over de vormpjes. Gebruik je een grote springvorm? Verdeel het deeg over de bodem.
  4. Schuif de bodem(s) voor zo’n 5 a 10 minuten de voorverwarmde oven in voor een bruiningskuurtje.
  5. Laat deze vervolgens afkoelen en ga verder met de vulling.
  6. Doe de yoghurt in een mengkom samen met de vanille, het zoetmiddel en het citroensap.
  7. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels van het yoghurtmengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 9.
  8. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden.  Haal het pannetje van het vuur.
  9. Verdeel deze hagelwitte vulling over de bodem(s) en schuif de Bolide(s) de koelkast in zodat de vulling kan opstijven.
  10. Pureer ondertussen de mango en gekookte wortel tot mousse.
  11. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels van het oranjemengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het oranjemengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 13.
  12. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier het oranjemengsel bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden.  Haal het pannetje van het vuur.
  13. Verdeel het oranjemengsel over de taart(jes) en laat deze opstijven in de koelkast.
  14. Als de topping stevig genoeg is kun je de taart(jes) lossnijden door met een scherp mes van boven naar bewegen opzij te bewegen. Duw de taartjes los en geniet met volle teugen!
  15. Ik versierde de taartjes met eetbare Afrikaantjes voor een elegante verschijning.

Ga je deze taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.