“Bakkers, nog 10 minuten”, terwijl de warme stem van André van Duijn door de bekende witte tent de ronde deed legden de bakkers van Heel Holland Bakt de laatste hand aan hun sloffendeeg. Op dat moment wist ik het zeker. Een Oh My Pie! receptuur van het sloffendeeg moest op mijn to-do-list! De ontbrekende sloffenring gooide roet in het eten. Colette bedacht daar op haar manier een creatieve oplossing voor! In een handomdraai toverde zij een elftal aan Mini Slofjes op tafel! Wat een heldin! Oh My, zijn ze niet om op te eten?! Stel je eens voor! Kleine Parels met een brosse maar smeuïge bodem gevolgd door een laagje amandelspijs, een bedje van gouden room afgetopt met allerlei fruitige smaakmakers die de natuur te bieden heeft! Nét echt! Ik ben fan! Heel Holland Bakt Mini Slofjes, jij toch ook?!

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

De ‘Old School’ favoriet

Sloffendeeg, de Old School favoriet waar ik al van kinds af aan dol op ben. Deze Allrounder kun je werkelijk overal voor inzetten. Jammer dat deze doorgaans bruist van glutenmonsters en geraffineerde suikers. Dat het wel degelijk mogelijk is om van een sloffendeeg te genieten zonder poespas bewijst Colette maar weer eens. Als dit geen feest is? Ik kan jullie verzekeren, er volgen nog meer recepten! De sloffenring is besteld en de creatieve ideeën ontpoppen zich als paddenstoelen in hoofd! Welke variant zou jij voorbij zien willen komen?

Ben jij benieuwd naar het recept van deze Mini Slofjes? Ga er dan snel mee aan de slag!

De toverspreuk

Bodem:

  • 75 gr (glutenvrij) havermeel
  • 25 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gr kokosolie
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • de helft van een losgeklopt ei*

Spijs :

  • 25 gr amandelmeel
  • 5 gr agavesiroop of honing
  • de andere helft van het ei**

Room vulling :

  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 25 gr maïzena
  • 25 gr agavesiroop of honing
  • 1 el vanillearoma
  • 2 eidooiers***
  • blauwe bessen
  • frambozen

*Vegan of eivrij? Vervang het halve ei door 0,5 el gebroken lijnzaad of chiazaad geweekt in een el water.

**Vegan of eivrij? Laat het ei weg

***Vegan of eivrij? Vervang de eierdooiers door 2 tl agar agar.

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet ondertussen het muffinbakblik in.
  2. Smelt alvast de kokosolie zodat deze vloeibaar is.
  3. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en voeg als laatste de gesmolten kokosolie toe. Kneed dit goedje tot een stevige deegbal.
  4. Wikkel de deegbal in huishoudfolie en plaats deze voor een uurtje in de koelkast.
  5. Kneed de deegbal daarna tot een soepel deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken.
  6. Duw het deeg op de bodem en zijkanten zodat het mooie (ge)bakjes worden.
  7. Ondertussen gaan we verder met het spijs.
  8. Meng het amandelmeel met de agavesiroop en het geklutste halve ei tot een stroperig geheel en verdeel dit over de 6 bakjes.
  9. Bak deze kleine kanjers af in 15 minuten. Haal ze vervolgens  uit het muffinbakblik en laat jouw Pareltjes afkoelen.
  10. Het is tijd om aan de slag te gaan met de room! Scheid de eidooiers van de eiwitten.
  11. Mix de eidooiers met een mixer samen met  de agavesiroop, vanillearoma en de maïzena in een kom tot een glad beslag. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn.
  12. Verwarm in de tussentijd de (plantaardige) melk.
  13. Schenk de warme melk langzaam al mixend bij de eidooiers.
  14. Giet het mengsel terug in de pan en breng dit gouden goedje roerende aan de kook. LET OP! Dit kan heel snel gaan , roer de room door totdat het de gewenste dikte heeft bereikt. Denk dan aan de dikte van een kwarkmengsel. Het mag niet te dun zijn, anders loopt de room uit de gebakjes. Proef even of je de smaak goed vind anders eventueel extra zoetstof.
  15. Laat de room afkoelen en zet het even in de koelkast zodat deze op kan stijven.
  16. Vul daarna de bakjes met de room , dit kan je doen met behulp van een spuitzak of twee eetlepels.
  17. Verdeel de blauwe bessen en frambozen over jouw taartjes en klaar zijn jouw mini slofjes!

Geniet er van!

Liefs Co (lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!