Carrot Cake Cheesecake

Delen:


Wanneer je de Old School Carrot Cake combineert met een liefdevol cheesecake beslagje en deze vervolgens elegant in de oven schuift voor een bruiningskuurtje ontstaat er spontaan een smaakvolle Boldide. Colette deelt daarom dit unieke recept!

Liefde is nog altijd samen een taartje eten. Daarom vandaag een duo recept, zodat degene die altijd verlekkerd meekijken wanneer jij met een koninklijk bestek geniet van zo’n heerlijk taartje, nu ook gewoon kunnen meegenieten.

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

Moederdag ontbijtje

Uit betrouwbare bronnen heb ik trouwens vernomen dat mening moeder hier blij van zou worden op Moederdag. Dus stoere vaders en kinderen met een groot bakkershart, zet de spreekwoordelijke springvorm maar op jouw hoofd en ga aan de slag voor moeders! Ook voor alle andere lekkerbekken is dit een must om eens te proberen.

Een krokant omhulsel waarin de aromatische geuren van de speculaaskruiden perfect naar voren komen. Gevuld met een heus cheesecake beslag met een kleurrijke twist! In een handomdraai ontstaat er een ware oranje parade!

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten is een feest!

De Toverspreuk

Je hebt nodig:

2 springvormpjes van 12 cm

Bodem: 

  • 100 gr (glutenvrij) havermeel
  • 25 gr amandelmeel
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • 5 gr speculaaskruiden
  • 10 gr kokosolie
  • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water

Vulling:

  • 200 gr gekookte wortels
  • 100 gr (lv) kwark, kokosyoghurt of stevige yoghurt
  • 100 gr (lv) zuivelspread naturel of roomkaas
  • 25 gr agavesiroop of honing
  • 10 ml vanillearoma
  • 1 ei*

*Vervang het ei door een el maïzena, arrowroot of maismeel aangelengd met 3 el water. Zorg er wel voor dat er geen klontjes meer te zien zijn.

Topping: pecan noten

Aan de slag:

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden. Bekleed de bodems van de vormpjes met bakpapier.
  2. Kook de worteltjes gaar en giet het kookwater af.
  3. Smelt ondertussen de kokosolie zodat deze vloeibaar is.
  4. Meng vervolgens de ingrediënten voor de bodem in een kom en voeg als laatste de kokosolie toe en kneed dit alles tot een soepele deegbal.
  5. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats deze voor een uurtje in de koelkast.
  6. Kneed jouw aromatische deegbal vervolgens weer tot een soepel deeg en verdeel deze in twee stu daarna nog weer goed door tot een soepel deeg en verdeel het in 2 gelijke stukken.
  7. Verdeel het deeg op de bodem en langs de zijkanten van de springvormpjes.
  8. Pureer de wortels met een keukenmachine of staafmixer tot een oranje massa.
  9. Voeg hier de overige ingrediënten voor de vulling aan toe en mix dit gouden goedje tot een smeuïg beslag.
  10. Giet nu het mengsel over de bodems en leg er als een topping een paar pecannoten.
  11. Bak de taartjes af in 60 min.
  12. Laat de taartjes even af koelen en zet hem daarna in de koelkast voor minimaal 2 uurtjes zodat de vulling op kan stijven.

Geniet er van!

Liefs Co (lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *