Moeders Mooiste

Delen:


Op het moment dat de aromatische geuren van deze paradijselijke cake mijn kamer vulden wist ik het zeker. Dit wordt een Pareltje voor Moederdag!

De baksels en taarten met chocolade vliegen regelmatig over het beeldscherm, alleen een échte chocolade cake met een bijzondere twist had ik nog niet eerder gemaakt. Met enkele ingrediënten tover jij een waanzinnig fenomeen op tafel. De smeuïge chocolade cake combineert namelijk ontzettend goed met de pecannoten, de frisse granaatappelpitjes en de topping maakt het af!

Gemaakt met de fijne producten van De Notenshop, daar word ik altijd zo blij van! Zie je die bloemen shinen? Wist je trouwens dat je deze op kan eten? Ik krijg vaak de vraag waar je bloemen kunt kopen om taarten mee te decoreren. BloomBites bezorgt deze prachtige bloemen aan huis! Super handig!

Welke moeder wordt hier nou niet blij van? Speciaal voor de moeders die nu niet meer geloven in de illusie dat hun man met de kinderen aan de slag zal gaan in de keuken, het recept van deze overheerlijke cake. Zodat je zelf de spreekwoordelijke bakvorm op jouw hoofd kan zetten om Moederdag met een succeservaring tegemoet te zien!

Het recept

Chocolade cake met pecannoten en granaatappelpitjes

 Basisbeslag:

  • 150 gr amandelmeel
  • 100 gr Medjoul dadels ontpit
  • 3 eieren
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr kokosolie of roomboter (gesmolten)
  • snuf zout
  • 50 gr pure chocolade (in kleine blokjes)
  • 50 gr granaatappelpitjes (diepvries)
  • 3 el pecannoten

Topping:

  • 100 gr ricotta
  • 1 el honing of agavesiroop
  • handje granaatappelpitjes (diepvries)
  • pecannoten naar wens

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet het bakblik in met een beetje kokosolie.
  2. Klop de eieren met een mixer samen met het zoetmiddel en de vanille in zo’n 10 minuten tot een luchtige, lobbige massa.
  3. Doe het amandelmeel samen met het zout, het bakpoeder,  de cacaopoeder in een mengkom.
  4. Voeg hier de gesmolten kokosolie of roomboter aan toe. Spatel hier vervolgens het fluwelen eiermengsel doorheen.
  5. Als laatste kun je hier de gebroken pecannoten, chocolade chips en granaatappelpitjes doorheen roeren zodat er een bijzonder beslag ontstaat. Een smaaksensatie eerste klas!
  6. Schenk het beslag in de bakvorm.
  7. Bak de cake in ongeveer 35 a 40 minuten gaar. Deze parel heeft een heerlijke smeuige structuur van binnen.
  8. Laat de cake afkoelen buiten de oven. Maak ondertussen de topping.
  9. Roer hiervoor de ricotta los in een bakjes samen met het zoetmiddel. Schenk dit als laatste over de cake. Top de cake af met de granaatappelpitjes en de gebroken pecannoten.
  10. Wat zal dat genieten zijn!

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Delen:


6 reacties op “Moeders Mooiste

    1. Hi Marijke,

      Ik heb het aangepast. Dit heb ik over het hoofd gezien.
      Je kan chocolade chips gebruiken maar pure chocolade in stukjes kan natuurlijk ook.

      Liefs,
      Marike

  1. Hoi Marike,

    Bedoel je met zoetstof bij de eieren de dadels of gaan die er tegelijk met de granaatappelpitjes bij het beslag? Zo ja, welke zoetstof zie ik over het hoofd?

    Groetjes Merel

    1. Hi Merel,

      Je hebt helemaal gelijk zie ik! Het zoetmiddel mag maar moet niet. Dat is optioneel afhankelijk of je een zoetekauw bent of niet. Ik zal het aanpassen.

      Groetjes,
      Marike

  2. Hi marike,

    wat een parel👐😊 toch maar op zoek naar zo’n leuke hartjes bakvorm! welke maat heb je hier gebruikt ? liefs tes

    1. Hi Tes, ik heb dit hart van collega’s cadeau gekregen. Het merk is Wilton. Zo’n 18 cm. Je kan ook een ronde springvorm gebruiken van 16 a 18 cm.
      Liefs,
      Marike

Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *