Rollin’ Chocolate & Cherry Cake

Delen:


Dit keer geen Rollende Keukens maar een Rollin’ Cake. Wanneer Colette en ik elkaar weer eens zien dan mag een échte keukensafari natuurlijk niet ontbreken. Al snel verschijnen er allerlei kleurrijke ingrediënten op het aanrecht. Het maken van een cakerol stond nog op onze to do list én wat voor één! Een Rollin’ Rol met een missie.

Met het Old School melodietje van Rollin’, Rollin’, Rollin’ in ons hoofd ook wel bekend uit de Western films van vroeger en die welkbekende wrap reclame, gingen wij aan de slag om een voedzame glutenvrij versie op tafel te toveren.

Hou je vast! Een Rollin’ Rol met een basis van een stevige sticky chocolade cake waarop een etage van vanille cake gevestigd is, afgedekt met een wolkendek van ricotta en een fris zoete kersen coulis. Met heel veel zorg en liefde gemaakt, dat proef je.

Het geheim van de perfecte chocolade en vanille cakerol

Een perfecte cakerol, het is niet onmogelijk. Het is belangrijk dat je de cakeplak niet te dik maakt. Wanneer deze uit de oven komt, kun je deze even af laten koelen en daarna moet je de cake oprollen met bakpapier en al. Laat de cake echt goed afkoelen in koelkast. Niet eerder dan dat de cake is afgekoeld kun je deze weer uitrollen, besmeren met de vulling en weer oprollen. Laat de cakerol dan weer goed opstijven in de koelkast voordat je deze aan gaat snijden. Wedden dat het lukt!

 

Recept

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 500 gr kikkererwten, witte bonen of lima bonen (uitlekgewicht)
  • 100 gr (gv) havermeel
  • 4 eieren*
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 tl vanillearoma
  • 25 gr cacaopoeder
  • 2 bananen
  • snufje zout

Voor de coulis:

  • 150 gr kersen
  • scheutje water

Voor de vulling:

  • 200 gr ricotta of
  • scheutje sinaasappelsap

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat of langwerpige bakvorm met bakpapier.
  2. Maak de kikkererwten samen met het meel, de eieren, kokosbloesemsuiker, vanillearoma, bananen en het snufje zout fijn met een keukenmachine.
  3. Zorg ervoor dat er een egaal mengsel ontstaat.
  4. Schenk de helft van jouw fluwelen beslag in een mengkom, zet deze apart en ga verder met mengsel in de keukenmachine.
  5. Strooi hier de cacaopoeder bij en mix dit goedje nog even goed door elkaar.
  6. Schenk dit beslag vervolgens in de met bakpapier beklede bakvorm of over de bakplaat. Verdeel jouw beslag goed, zodat er een glad oppervlak ontstaat.
  7. Schenk hier vervolgens de vanille vulling overheen. Zorg ervoor dat ook deze laag vlak is.
  8. Schuif jouw Bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van 20 minuten.
  9. Haal de cake uit de oven. Zodra de cake iets is afgekoeld kun je deze oprollen met bakpapier en al.
  10. Plaats de cakerol in de koelkast totdat deze goed is afgekoeld.
  11. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Roer de ricotta los samen met het sinaasappelsap.
  12. Ontpit de kersen en breng deze samen met de 2 eetlepels water aan de kook. Zodra het mengsel is ingedikt kun je het vuurtje uitzetten en jouw kersen mengsel af laten koelen.
  13. Rol de afgekoelde cakerol uit en besmeer deze met de ricotta.
  14. Verdeel hier vervolgens de kersen coulis overheen en rol de cakerol voorzichtig weer op.
  15. Laat de cakerol vervolgens nog zo’n 10 minuten opstijven in de koelkast zodat deze als een ware Koning geserveerd kan worden.
  16. Snijd deze in plakjes en geniet ervan!
  17. Wil je er echt een feest van maken? Swirl dan wat gesmolten chocolade over de cake heen voor een extra feesttintje.

Ga je deze taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie en #justbyco te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike en Colette

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *