Choco Loco Brownie Muffins

Delen:


Muffins, eigenlijk maak ik ze niet zo vaak. Deze kleine Rakkers blijven bij mij namelijk altijd kleven in de muffinvorm of er ontstaat een soort van vulkanisch gebergte waardoor de vormpjes overstromen. Ik besloot dat het weer eens tijd was om de gok te wagen, met succes! Dit recept is perfect zonder overstromingsgevaar!

Om in te bijten! Dat zijn deze Rakkers meer dan waard. Met enkele degelijke ingrediënten toverde ik spontaan de kleurrijke Kanjers op tafel. Met een smeuïge basis waarop rondspringend zomerfruit is gesignaleerd, gevold door een zijdezachte chocolademousse met een vleugje Choco Loco van mijn favoriete Green Gypsy Spices! Gegarneerd met wat pistache kruim voor een kleurrijk spektakel! Puur genot in een handzaam formaat, wie wil hier nou niet van genieten?

Als een kind zo blij met mijn nieuwe held in de keuken!

Wat maar weinig mensen weten is dat ik mijn hobby ooit begon met een eenvoudige handmixer. Tijdenlang heb ik hier mijn taarten mee gemaakt. Urenlang heb ik met kramp in mijn handen en lamme bovenarmen met liefde de beslagjes geklopt voor diverse baksels. Nu is het tijd voor het betere werk! Yes, mijn passie voor Oh My Pie! groeit letterlijk uit z’n jas waardoor een professionele keukenmachine een must is.

Ik waan mij sinds kort in een paradijs met mijn nieuwe keukenmachine op het aanrecht. Mijn Kenwood Chef Titanium is werkelijk van alle gemakken voorzien.  Deze stoere Held is klaar voor het grotere werk. Naast de krachtige motor van wel 1500 Watt is geen uitdaging te gek. Zo schoof ik in een handomdraai 100 van deze Choco Loco Brownie Muffins de oven in! Dat was letterlijk een verademing!

Ben jij benieuwd naar het recept van deze smaakvolle traktatie? Lees dan snel met mij mee!

Gluten-, lactosevrij en voor de liefhebbers plantaardig genieten is een feest!

De Toverspreuk

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

Voor de muffins:

Voor 5  a 6 grote muffins

  • 75 gr (glutenvrij) havermeel
  • 75 gr amandelmeel
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 el  Choco Loco van Green Gypsy Spices *
  • snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gr appelmoes (ongezoet)
  • 4 Medjoul dadels
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 eieren**
  • 6 kleine blokjes pure chocolade

*Niet in huis? gebruik eens speculaaskruiden voor een spicy karakter!

**Vegan of eivrij? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad of chiazaad + 6 el water met elkaar te mengen. Laat dit papje zo’n 15 minuten staan voordat je het gebruikt.

Voor de topping:

  • 1 avocado
  • 1 el kokosolie
  • 3 Medjoul dadels (ontpit)
  • 2 el cacaopoeder
  • 6 frambozen of enkele blauwe bessen
  • Optioneel: 1 el pistachenoten en 1 el kokosrasp

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden hetelucht en vet je muffinvormpjes in.
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom.
  3. Ontpit de Medjoul dadels en maak deze samen met de appelmoes, gesmolten kokosolie en de plantaardige melk fijn met een blender.
  4. Doe het beslag in de beslagkom en voeg hier de eieren of eivervangers aan toe.
  5. Klop dit alles met door elkaar tot een smaakvol beslag. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe. Ik gebruikte hiervoor de Flexiklopper, wat een uitvinding, deze neemt tijdens het kloppen het hele beslag mee dankzij de flexibele klopper.
  6. Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg dan wat extra zoetmiddel toe.
  7. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en duw als laatste een stukje chocolade in de muffins en voor de fruitige flierefluiters is het een smaaksensatie om een framboos of enkele blauwe bessen in het beslagje te duwen.
  8. Schuif de trede met muffins de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 a 35 minuten.
  9. Laat de muffins afkoelen buiten de oven, ondertussen kun jij je uitleven op de chocolade crème!
  10. Verwijder de avocado van z’n omhulsel en verwijder de pit.
  11. Doe de avocado, de kokosolie en de ontpitte Medjoul dadels samen met het cacaopoeder bij elkaar en maal deze prachtige ingrediënten letterlijk tot mousse met een keukenmachine of staafmixer.
  12. Zodra de muffins zijn afgekoeld kun je er een toef van de crème op plaatsen.
  13. Decoreer jouw Parels naar wens! Ik strooide er wat pistachekruim en kokosrasp overheen en plaatste op iedere muffin een framboos, als kroon op het werk!
  14. Geniet ervan met volle teugen!
  15. Serveer de muffins direct of bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.

Ga je deze kanjers maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *