Upside Down Sinaasappel Cake

tarte tartin sinaasappel ontbijttaartje
Een smaakvol ontbijttaartje zonder gluten.
LoadingRecept opslaan

Deze zomerse creatie tovert een glimlach op mijn gezicht. Een smeuïg ontbijttaartje met de smaken van het seizoen. De frisse sinaasappelpartjes zijn dit keer niet op de taart beland maar geven jouw taartje een smakelijk aroma doordat deze op de bodem zijn meegebakken.

Upside Down avontuur!

In een handomdraai schoof ik deze kleine Bolide de oven in.  Op het eerste gezicht niets bijzonders. Een bakje gevuld met een beslag. Ik tuurde door het raampje van de oven en keek uit op een rustiek landschap, in de hoop dat mijn experiment zou slagen. Al snel kwamen de aromatische speculaaskruiden mij tegemoet zonder dat ik de koninklijke deur van de oven maar hoefde te openen.  Met een verhoogd adrenalinegehalte haalde ik mijn zomerse creatie uit de oven en jawel hoor! Deze Rakker keerde ik zo om op mijn koninklijke ontbijtbord! De Upside Down Sinaasappel Cake was geboren!

Bekijk de dag eens vanuit een ander perspectief, je zal zien dat de dingen waar je eerst tegenop zag, lang niet zo erg zijn als je van te voren dacht!

Soms is het fijn om de dag vanaf een andere kant te bekijken. Ineens is die drukke werkweek die mij te wachten staat met een feelgood momentje begonnen en komt het vast allemaal goed!

Wil jij ook genieten van zo’n heerlijke traktatie? Stroop de mouwen maar op en ga er snel mee aan de slag!

Gluten-, lactosevrij, plantaardig én verantwoord genieten is een feest!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 10 a 12 cm

Ingrediënten:

  • 40 gr (glutenvrij) havermeel
  • 1 ei*
  • 100 gr soja yoghurt, (lactosevrije) kwark of kokosyoghurt
  • 2 tl speculaaskruiden (Green Gypsy Spices)
  • 3  Medjoul dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 sinaasappel
  • Optioneel: een plakje bloedsinaasappel

*Vegan? Gebruik 1 el lijnzaad geweekt in 2 el water.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een ovenschaaltje of springvormpje in.
  3. Snijd als eerste de Medjoul dadels fijn en ontpit deze smakelijke rakkers uiteraard.
  4. Meng het meel samen met het ei of de eivervanger, de speculaaskruiden, de ontpitte Medjoul dadels, bakpoeder en de yoghurt.
  5. Snijd de sinaasappel door de helft. Voeg wat sap van de sinaasappel toe aan het beslag. Voeg eventueel wat rasp toe.
  6. Proef of het beslag op smaak is. Zo niet voeg evt. wat zoetmiddel toe.
  7. Pel de andere helft van de sinaasappel en snijd dit in plakjes. Plaats deze op de bodem van het ovenschaaltje.
  8. Schenk hier het beslag overheen en plaats jouw Pareltje voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 minuten in de oven.
  9. Zodra jouw taartje klaar is kun je deze af laten koelen buiten de oven. Snijd de randen los en keer jouw taartje om op het bord.
  10. Zodra deze heerlijkheid klaar is kun je genieten van een feestje!

Airfryer: Bak het ontbijttaartje 12 minuten in de Airfryer op 180 graden. Je hoeft de Airfyer niet voor te verwarmen.

Feesttip! Wil je echt uitpakken? Verdeel dan wat (lactosevrij) yoghurt sierlijk met een lepel over het taartje voor een Swirl die iedereen doet watertanden.

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

blank

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.