Voedzaam Peren Ontbijttaartje

blank
LoadingRecept opslaan

Een voedzaam peren ontbijttaartje zonder gluten, lactose en voor de liefhebbers ook nog eens plantaardig!

Ontbijten als een koningin, het is Colette op het lijf geschreven. Deze voedzame Rakker schudde zij zo uit haar mouw! Stiekem is dit recept hét geheim waardoor de oh zo sportieve Colette haar dag met een glimlach begint. Dagelijks geniet zij van een voedzaam taartje als ontbijt of gewoon als tussendoortje. Deze voedzame Parel voedt niet alleen haar buik maar ook haar hoofd, want wie wil er nou niet ontbijten met taart!
 .
Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

Schatgraven voor beginners; bij iedere hap ontdek je weer nieuwe smaken, geuren en kleuren!

Het traditionele havermoutontbijt maakt plaats voor een koninklijk taartje dat iedereen kan maken! Jong, oud, druk of pensionado? Yes, je leest het goed, ook jij kan dit! Vanaf nu heb je gen excuses meer om zonder ontbijt de deur uit te gaan!
Glutenvrij, lactosevrij én voor de plantaardige kanjers onder ons met een vegan optie!

Recept

Wat heb je nodig?

Een klein ovenschaaltje

Ingrediënten:

  • 50 gr (glutenvrije) havermout
  • 50 gr (lactosevrije) kwark, kokosyoghurt of soja yoghurt
  • een el agavesiroop
  • 1 ei of 1 el lijnzaad geweekt in 3 el water
  • een tl kokosolie
  • 1 peer
  • 1 tl kaneel
  • 3 dadels
  • Optioneel een paar pecannootjes 
Aan de slag!
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet ondertussen het ovenschaaltje in.
  2. Ontdoe de peer van het klokhuis en snijd deze Rakker en de dadels in kleine stukjes.
  3. Leg de stukjes peer en dadel op de bodem van het ovenschaaltje.
  4. Smelt de kokosolie en voeg daar de havermout , het ei of de eivervanger, de yoghurt naar keuze, agavesiroop en de kaneel aan toe en roer dit goed door elkaar. Je zal zien dat het mengel begint in te dikken, dit is goed!
  5. Schep de havermout in het schaaltje en schuif dit voedzame mengsel de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 15 a 20 minuten.
  6. Serveer het taartje warm en geniet ervan met volle teugen!
Liefs Co (lette)
Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.