Chocolade & Blauwe Bessen Parel

blank
LoadingRecept opslaan

De laatste weken voor de zomervakantie, het is ieder jaar weer een tropentocht in onderwijsland. Als juf in hart en nieren kan ik ook wel weer genieten van deze tijd. Iedere dag is weer anders en op alle aspecten van het vak wordt een beroep gedaan. Met een diepe zucht plof ik ‘s avonds op de bank. Juist deze drukke weken geven mij inspiratie voor nieuwe creaties, waardoor ik ondanks de drukte graag nog even tijd maak voor een bakavontuur in de keuken.

Een moment in de keuken is voor mij ontspanning, mijn batterij is dan ineens weer opgeladen!

Ik wilde iets lekkers maken om van te genieten tijdens een pauzemoment. Ik kan je zeggen, het is gelukt! Zie je dit Pareltje schitteren? Niet alleen een lust voor het oog maar ook een smaaksensatie in de mond! Een heerlijk zomertaartje waar je mij voor kan wakker maken. De combinatie van chocolade, blauwe bessen en de lavendelbloesem vormen een unieke combinatie. Een krokante maar smeuïge bodem gemaakte van het prachtige en smaakvolle meel van Amanprana , gevolgd door een kleurrijk tapijt van blauwe bessen & acai en een fluwelen chocolademousse. Je kan ermee ontbijten, maar uiteraard ook serveren als verwennerij. En weet je wat zo leuk is? Dit taartje is ook nog eens heel voedzaam! Taart eten is nog nooit zo leuk geweest!

Met twee glimmende ogen en met een grote glimlach op mijn gezicht koesterde ik dit taartje en deelde ik het met liefde uit. Een glimlachmomentje, dat ik graag met jou deel.

blank

Recept

Wat heb je nodig?
Springvormadvies: Ik gebruikte een vlaaivorm van #20 cm

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 75 gr amandelmeel
  • 50 gr kokosmeel (Amanprana)
  • 5 sappige Medjoul dadels (ontpit)
  • 3 el kokosolie
  • 1 el cacao
  • 1 el Choco Loco (Green Gypsy Spices)
  • snufje zeezout
  • 100 gr plantaardige yoghurt of kwark
  • 3 el pecannoten

Voor de vulling:

  • 200 gr blauwe bessen
  • 1 tl acai poeder
  • enkele eetlepels koud water

Voor de chocolade mousse:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 banaan (zo’n bruine rakker werkt het beste)
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 el lavendelbloesem (Amanvida)

Aan de slag!

  1. Doe de ingrediënten voor de bodem  (behalve de noten) in een mengkom en kneed deze smakelijke ingrediënten tot een stevige deegbal. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra amandelmeel toe. Proef even of het deeg op smaak is. Hou je van meer zoet? Voeg dan wat extra zoetmiddel toe.
  2. Bedek de bodem en de opstaande rand van de bakvorm met het deeg zodat er een egale bodem ontstaat.
  3. Verkruimel de noten en druk deze in de bodem. Dit geeft een verrassende ‘ bite’!
  4. Zet de springvorm voor zo’n 10 a 15 minuten in een voorverwarmde oven.
  5. Ga ondertussen door met het maken van de blauwe bessen & acai vulling.
  6. Verwarm de blauwe bessen samen met de acai in een paar eetlepels water totdat er een stroperig mengsel ontstaat. Voeg eventueel wat zoetmiddel toe. Laat het blauwe bessen mengsel afkoelen.
  7. Verdeel dit paarse goedje over de bodem en plaats het taartje in de koelkast.
  8. Ga vervolgens verder met het maken van de chocomousse.
  9. Pureer de avocado samen met de banaan, cacao en het zoetmiddel tot een smaakvolle mousse.
  10. Is jouw chocolademousse op smaak? Zo niet voeg nog wat cacao of zoetmiddel toe.
  11. Verdeel dit fluwelen goedje over het bessen tapijtje.
  12. Top het taartje af met de lavendelbloesem en met wat blauwe bessen.
  13. Geniet ervan met volle teugen!

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

blank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.