Glutenvrij ontbijttaartje: Annabel’s Aardbeien Plankje!

glutenvrij ontbijttaartje

Delen:


Een glutenvrij ontbijttaartje met zomers fruit

Aardbeien, wat zijn ze toch prachtig om te zien en wat smaken de echte Hollandse Rakkers toch goed! Diep rood van binnen en zo zoet van zichzelf dat er geen zoetmiddel voor nodig is om dit Koninklijke fruit goed te laten smaken.

Mijn nichtje Annabel heeft  al op jonge leeftijd ontdekt dat dit zomerfruit toch wel heel erg lekker is. Een dametje van zo’n 4 lentes jong, met donker blonde manen en een twee helder groene ogen. Onbevangen en puur banjert zij in haar stoere tuinbroek het liefste door de tuin. Op zoek naar beestjes, blaadjes, bloemen en in oma’s groentetuin naar fruit en kleurrijke groentes. Deze vakantie bleef deze vrolijke spruit een nachtje logeren. Uiteraard hoorde daar een bakavontuurtje bij.  Samen met Annabel maakte ik een creatie die op haar lijf staat geschreven. Een smeuïg ontbijttaartje gevuld met Hollandse aardbeien, een vleugje vanille en een snufje speculaaskruiden. Afgetopt met een kroon van een kokos yoghurt en een accent sinaasappel. Ons ontbijtfeestje was compleet! Zoals Annabel zelf zei:

Aardbeien taart op een plankje! Net als papa’s kaasplankje maar dan een plankje van Annabel!

Tevreden genoten wij van dit speciale momentje. Een vakantie herinnering om nooit te vergeten. Wat hebben wij genoten!

Gluten-, lactosevrij en verantwoord genieten is een feest!

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: ovenschaaltje of springvormpje a 10 a 12 cm

Ingrediënten:

  • 20 gr (glutenvrij) havermeel of boekweitmeel
  • 20 gr amandelmeel of (glutenvrije) havervlokken
  • 1 ei*
  • 1 hele rijpe banaan of 100 gr (lactosevrije) yoghurt, appelmoes
  • een el agavesiroop, ahornsiroop of honing
  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 tl vanillearoma 
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 5 aardbeien (zonder kroontjes)

*Eivrij of vegan? Gebruik 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 2 el water.

Garnering:

  • 2 grote el kokos yoghurt  Grieks yoghurt, kwark of soja yoghurt
  • scheutje sinaasappelsap
  • een handje aardbeien

Wat te doen:

  1. Als eerste verwarmen we de oven voor op 170 graden. Vet vervolgens een ovenschaaltje of springvormpje in met wat kokosolie.
  2. Slinger de banaan van de fruitschaal en prak deze gebruinde rakker tot moes in een kommetje. Heb je gekozen voor yoghurt? Schenk de yoghurt dan in een kommetje.
  3. Klop het ei of de eivervanger los en voeg deze toe aan de banaan, appelmoes of yoghurt.
  4. Schep vervolgens de melen, zout, zoetmiddel, bakpoeder, specerijen, en de vanille erbij en roer alles goed door elkaar.
  5. Strooi alvast wat aardbeienschijfjes door het beslag en giet het mengsel in het springvormpje. 
  6. Bak dit Heldinnen taartje zo’n 25 minuten in de oven af. Wat zal jouw huis heerlijk ruiken!
  7. Roer de yoghurt en sinaasappelsap door elkaar, schenk dit witte goud vervolgens over jouw Pareltje heen en top af met de overige aardbeien.
  8. Geniet van dit heerlijke ontbijt!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

IMG_1596

 

Delen:


4 reacties op “Glutenvrij ontbijttaartje: Annabel’s Aardbeien Plankje!

  1. Dit taartje ziet er heeeeerlijk uit!! Als ik van een ontbijttaartje een grote taart wil maken, met hoeveel moet ik de ingredienten vermenigvuldigen? Dankjewel!

    1. Hi Perrine, wat leuk dat je reageert! Als je een springvorm met een doorsneden van 18 cm gebruikt dan zou ik de ingrediënten keer 4 doen. Gebruik ongeveer wel 150 gr. meel op 4 eieren in de grotere vorm. Wat zal dit een feestje zijn zeg! Ga ervan genieten! Liefs, Marike

  2. Hoi Marike,

    Ik heb vanochtend je recept geprobeerd. Het bleef wat klef en kwam niet echt omhoog. Enig idee waar dat aan kan liggen? Ik heb een magnetron-oven. Heb op 160graden gebakken.

    Groet, Petra

    1. Hi Petra,

      Wat leuk dat je reageert! Jammer dat het taartje klef bleef, probeer eens om de oven iets hoger te zetten qua temperatuur en eventueel de oventijd iets te verlengen. Ik bak het taartje altijd op heteluchtovenstand. Dit kan net het verschil maken.

      Mocht je op save willen spelen kun je 10 gr meer meel toe kunnen voegen.

      Succes!

      Liefs,
      Marike

Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *