Ontbijten als een koningin,

daar sta ik ondertussen wel om bekend. Nee, niet zomaar een koningin, een heuse Taarten koningin! Een feestmomentje zo vroeg in de ochtend maakt mij blij en geeft mij energie om de dag te met een Powerboost te kunnen trotseren! Zoals je HIER eerder hebt kunnen lezen  was dit voor mij niet vanzelfsprekend.

Een lange tijd heb ik er moeite mee gehad om smakelijk glutenvrij te ontbijten zonder buikpijn. Want zeg nou eerlijk? Met pijn in je buik eet je toch minder makkelijk. Door er een feestje van te maken en mijzelf aan te wennen dat ik niet zonder ontbijt de deur uit mag wil gaan, zou ik nu niet anders meer willen. Ook op de dagen dat ik mij minder fijn voel, dat mijn buik zo opgezet is als een ballon waardoor ik mijzelf soms het gevoel heb ik dat wanneer ik mij niet vast zal houden, op zal stijgen als een luchtballon. Serieus, die dagen zijn vreselijk. Juist op die dagen sleept de regelmaat (en daarbij hoort ook een ontbijtfeestje) mij er doorheen.  

Hoe doe je het toch elke ochtend, ontbijten met taart?

Dit is de meest gestelde vraag die ik toch wel vaak krijg. Creatief denken, ruimte creëren en jezelf een feestmomentje gunnen! Dat zijn alle ingrediënten voor het succes! Zo kan ik er intens van genieten om ’s ochtends rustig op te starten met een goed en feestelijk ontbijt. Dat kan op allerlei manieren, door veel te variëren en goed te plannen. 

Vandaag deel ik een ontbijtje waarbij ik een succeservaring durf te garanderen. Ik zie je al bedenkelijk kijken met een fronsende wenkbrauw, ja echt het kan! Zonder dat je lang in de keuken hoef te staan tover jij een Heldinnen ontbijt taartje op tafel waar koningin Maxima jaloers op zou zijn!

En zal ik je eens een geheim verklappen? Dit is zo makkelijk om te maken! Zodra je uit bed komt doe je twee handelingen, zet je het taartje in de oven en terwijl jij je doucht, vaatwasser uitruimt, krant leest of misschien nog even terug kruipt in bed doet de oven het werk en kun je na een half uurtje genieten van een heerlijk bosvruchten ontbijt taartje! Wat wil je nog meer?

Ook met een druk gezinsleven kun je deze Kanjer maken. Maak meerdere taartjes tegelijkertijd de dag daarvoor, zodat het hele gezin kan genieten van een voedzaam feestontbijt!

Vind je de smaak niet zoet genoeg? Voeg in dit geval (of gewoon omdat je sowieso van zoet houdt) wat honing, agave siroop of kokosbloesemsuiker toe. Ook is het erg lekker om wat rozijntjes, stukjes dadel of walnoot toe te voegen aan het beslag.

Gluten- en lactosevrij ontbijten is nog nooit zo leuk geweest!

Recept

Alles in huis?

Springvormadvies: 10 a 12 cm

Ingrediënten:

 • 50 g (glutenvrije) havermout
 • 1 ei*
 • 150 g kokosyoghurt of (lv) kwark naar keuze
 • 100 g bosvruchten
 • 1 a 2 el ahornsiroop, agavesiroop of honing
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 2 tl kaneel of speculaaskruiden
 • optioneel: amandelschaafsel of noten naar wens

*Eivrij of vegan? Vervang het ei eens door 1 el gebroken lijnzaad, geweekt in 2 el water.

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Blend de havermout fijn tot meel.
 3. Klop het ei en het zoetmiddel samen met de kwark los in een kommetje.
 4. Voeg vervolgens het havermeel, het bakpoeder en de kaneel toe en roer alles goed door elkaar.
 5. Vet een ovenschaaltje of springvormpje in en doe het mengsel hierin.
 6. Verspreid de bosvruchten over het beslag zodat er een kleurrijk tafereel ontstaat.
 7. Let er wel op dat je het bosvruchten nat niet toevoegt, anders kan het taartje te nat worden.
 8. Maak het geheel af met wat gebroken noten of amandelschaafsel.
 9. Bak dit Heldinnen taartje zo’n 25 a 30 minuten in de oven. Wat zal jouw huis heerlijk ruiken!
 10. Top het taartje eventueel nog met wat vers fruit en geniet van dit heerlijke ontbijt!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter,  dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram.

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike