Blackberry & Coconut Pie

Delen:


Het is weer bramen pluktijd! Dat vieren we natuurlijk met een taart geheel in stijl.

Verse bramen gecombineerd met enkele smaakvolle ingrediënten, toveren voor beginners! Deze Blackberry & Coconut Pie is dan ook een geliefd juweeltje om de show mee te stelen!

Droom je met mij mee?

Het lijkt wel een droom! Bij elke hap waan ik mij op een tropisch eiland. Stel je eens voor! Een heldere blauwe zee, parelwit zand en een hangmat tussen twee palmen. Een toevluchtsoord waar jij je verdienstelijk kunt vermaken wanneer de zon te warm wordt op jouw bolletje. Ondertussen serveert een lokale bewoner een verse jonge kokosnoot samen mét een stukje van deze kleurrijke Rakker! Tijdsdruk bestaat niet, want je hoeft tenslotte even nergens anders aan te denken. Geen deadlines, er is even geen ‘moeten’. Geen: “Schat, haal jij de kinderen nog even op?!” of “Vergeet niet om nog even boodschappen te doen”. of “Waar blijf je? We hebben je nodig!” Nee, gewoon even een momentje een moment voor jezelf waarop je mag genieten van alle mooie kleine dingen om je heen. Je mag genieten van het moment! 

En weet je? Op deze manier kun je toch op elk gewenst moment genieten van een zomergevoel waarbij je even niets hoeft! Een beter anti-stress medicijn bestaat er niet! 

Blackberry & Coconut Pie

De knapperige bodem is opgebouwd uit prachtige voedzame ingrediënten die jou een kickstart geven. Dit in combinatie met de fluwelen kokosyoghurt in drie kleurrijke lagen en de vrolijk dansende bramen maken het feest compleet! Een Pareltje voor het oog waarbij de ingrediënten met elkaar zorgen voor een gebalanceerd karakter!

Op deze manier kun je gezond genieten van een heerlijk taartje boordevol goede voedingsstoffen!

 

Recept

Glutenvrij, lactosevrij  en voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: ik heb een ronde springvorm van 16 cm gebruikt

Ingrediënten voor de bodem:

  • 75 gr amandelmeel
  • 75 gr boekweitmeel
  • 50 gr (glutenvrije) havervlokken
  • 5 vijgen of Medjoul dadels
  • 2 el agavesiroop, ahornsiroop of honing
  • enkele pecannoten of amandelen (gebroken)
  • 3 el kokosolie (vloeibaar)
  • 2 el kaneel of speculaaskruiden (ik gebruikte DEZE van Green Gypsy)
  • snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 100 gr bramen (ik gebruikte een diepvries doosje)
  • scheutje sinaasappelsap sinaasappelsap
  • 400 gr kokos yoghurt**
  • 6 el honing, agavesiroop
  • 1 tl vanillearoma of merg van een vanille stokje  
  • 6 blaadjes gelatine of 4 gr agar agar

Ingrediënten voor de topping:

  • 200 gr bramen
  • scheutje sinaasappelsap
  • 2 el chiazaadjes of gebroken lijnzaad

*Agar agar gebruik je als geleermiddel en bindmiddel. Het is een vegetarisch alternatief voor gelatine. Agar agar is afkomstig van een alg. Agar agar poeder is wit, kleurloos en smaakloos. Je kunt dit kopen bij Ekoplaza. 

** Ik gebruikte Abbot Kinney’s. Je kunt er ook voor kiezen om kokos soja yoghurt te gebruiken.

Aan de slag!

De bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.
  2. Vet ondertussen de randen van de springvorm in en bekleed de bodem met een bakpapiertje.
  3. Pureer de vijgen of dadels fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  4. Doe de droge ingrediënten voor de bodem in een mengkom en roer deze goed door elkaar. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie en de vijgen/dadelpuree toe.
  5. Stroop de mouwen op en kneed een stevig deeg van deze prachtige ingrediënten. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje ijskoud water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra meel toe.
  6. Bedek vervolgens de bodem en de randen met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Hierdoor zal de bodem niet ‘bollen’ tijdens het bakken en strooi de pecannoten over de bodem.
  7. Bak de bodem zo’n 10 a 15  minuten in een voorverwarmde oven en begin ondertussen met het maken van de vulling.

De vulling:

  1. Roer de kokosyoghurt los in een mengkom.  Roer hier nu het zoetmiddel, sinaasappelsap en de vanille doorheen.
  2. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels van het yoghurtmengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 4.
  3. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden, blijf wel roeren.  Haal het pannetje van het vuur.
  4. Spatel dit vervolgens rustig door elkaar en giet de helft dit mengsel als een parelwit tapijtje op de afgekoelde bodem.
  5. Zet de taart vervolgens in de koelkast zodat deze even op kan stijven.
  6. Roer de bramen door het overige yoghurtmengsel heen. Hou je niet van stukjes? Pureer dit kleurige mengsel met de staafmixer tot een egale massa. Je zal zien dat er een prachtige lila kleur ontstaat, waanzinnig! 
  7. Wanneer de onderste laag stijf genoeg is kun je deze lila kleurige zee over de witte laag heen schenken. Zet de taart vervolgens weer even in de koelkast. 

De topping:

  1. Verwarm de  bramen met enkele eetlepels water samen met het chiazaad of het lijnzaad in een pannetje, zodat het kleurrijke mengsel een mooi geheel zal worden. Ik heb ervoor gekozen om niet alle bramen te pureren zodat ze fier boven de taart uit steken. 
  2. Als de lila laag stijf genoeg is kun je het bramenmengsel over de taart verspreiden. Doordat de taart een opstaande rand heeft blijft de bramencoulis mooi op z’n plek.

Geniet ervan! Het is je van harte gegund!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Delen: