Knapperige Kaneel Koeken met een hagelwitte vanille vulling

Delen:


Wat zou er gebeuren als mijn ‘Old School‘ favorieten: de Bastogne en Oreo, elkaar de liefde verklaren?

Met een creatieve blik, een lach en een dansje dook ik laatst de keuken in om een nieuwe favoriet op tafel te toveren! 

Deze Robuuste Rakkers doen hun naam eer aan! De aromatische geuren komen je tegemoet zodra je de oven open doet. Grote brosse koeken met een bite en een fantastische combinatie van specerijen, waarbij de Pumpkinspice een hoofdrol speelt. Een romige fluwelen tussenlaag die prima combineert met de grote koeken.  Een smaaksensatie eerste klas! Ik deelde ze met de mensen om mij heen waar er werd gevochten om iedere kruimel. 

Na de Bastogne Basterds zijn dus ook deze Kaneel Kanjers goed gekeurd! Wie wil er nou niet verstoppertje spelen achter zo’n voedzame kameraad? 

Een ideaal tussendoortje boordevol pure ingrediënten, waardoor je voor een langere tijd verzadigd zal zijn. 

Stroop de mouwen op en ga ermee aan de slag!

Gluten- en lactosevrij en voor de liefhebbers plantaardig genieten is een feest!

Recept

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

  • 75 gr rijstmeel
  • 75 gr amandelmeel
  • 2 el (glutenvrije) havermout
  • 35 gr kokosbloesemsuiker
  • 3 Medjoul dadels ontpit
  • 2 el kokosolie
  • 1  el gebroken lijnzaad + 2 el water OF 1 ei
  • 3 tl vanillearoma
  • 1 el kaneel
  • 1 el Pumpkinspice of speculaaskruiden 
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder

Voor de vulling:

  • 3  el kokos yoghurt, kwark of andere stevige (plantaardige) yoghurt
  • 30 gr  kokosrasp
  • 2 tl gebroken lijnzaad
  • 1 el ahornsiroop, agavesiroop of honing
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 tl limoen- of citroensap

Aan de slag!

De vulling:

  1. Doe de kokosyoghurt, kokosrasp, vanille, zoetmiddel, lijnzaad en het scheutje limoen- of citroensap in een kommetje en roer dit goed door elkaar heen. 
  2. Zet dit mengsel in de koelkast zodat het op kan stijven. Ga ondertussen aan de slag met de koeken!

De Robuuste Rakkers:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje.
  3. Doe ondertussen de droge ingrediënten in een grote kom: dus het rijstmeel, havervlokken, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, Medjoul dadels, specerijen en het wijnsteenbakpoeder.
  4. Laat de gebroken lijnzaad weken met het water en laat dit even staan of klop het ei los in een kommetje.
  5. Doe dan de gesmolten kokosolie bij de droge ingrediënten en daarna ook de vanille. Roer als laatste het lijnzaadmengsel of het ei door het mengsel.
  6. Kneed de massa tot een mooi soepel deeg. Is het deeg te nat? Voeg wat extra (glutenvrije) havermout toe. Is het deeg te droog? Voeg een scheutje (plantaardige) melk toe.
  7. Proef even of het deeg op smaak is. Maak dan 6 balletjes van het deeg en druk ze met een lepel iets plat. Bestrooi ze eventueel met wat kokosbloesemsuiker voor een extra knapperig laagje. 
  8. Bak de koekjes zo’n 15 minuten.
  9. Laat de koekjes helemaal afkoelen en tover vervolgens de smakelijke vulling weer uit de koelkast. Het mengsel moet goed stijf zijn anders loopt de vulling uit de koeken.
  10. Verdeel het mengsel over 3 van de 6 koeken en druk er vervolgens een andere Rakker bovenop zodat er een soort van sandwich ontstaat.
  11. Serveer ze en geniet ervan met volle teugen!

TIP: Je kunt de koeken gerust  1 a 2 dagen bewaren zonder dat ze zacht worden. Bewaar ze in een afgesloten trommel in de koelkast

Ga je deze Kaneel Kanjers maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Liefs, Marike

IMG_3489[1]

Delen: