Een glutenvrij taartje gemaakt met enkel voedzame ingrediënten daar kun je mij voor wakker maken!

Met dit Frisse Frambozentaartje steel je letterlijk de show. Deze zomerse bolide zet je in een handomdraai op tafel waarna iedereen met stralende ogen zal genieten!

De robuuste bodem is gemaakt van haver- en amandelmeel. Deze toffe combinatie is niet alleen een succes op papier, het is ook nog eens een bijzonder fenomeen in de bakvorm. Het amandelmeel en de Medjoul dadels van De Notenshop zijn namelijk van zo’n mooie kwaliteit dat jouw baksel gegarandeerd een succesformule zal zijn!

Heb je wel eens gebakken met Ceylon kaneel? Nee? Dit is de smaakmaker die niet is weg te denken uit mijn keuken! De smaak is zoet, verleidelijk en aromatisch. Hiermee maak je van alle gerechten een Parel!

Dit alles gecombineerd met de frambozen mousse geven het taartje een zomers karakter. Zie je de zon al stralen?

Stroop de mouwen maar op en ga er snel mee aan de slag!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 16 a 18 cm

Ingrediënten:

Basisdeeg:

  • 100 gr (gv) havermeel
  • 75 gr amandelmeel of pistachenotenmeel
  • 5 Medjoul dadels
  • 1 el kokosolie
  • 100 ml plantaardige melk
  • 2 tl Ceylon kaneel
  • snufje zout

Vulling:

  • 400 gr kokosyoghurt, zijdentofu of (lactosevrije) yoghurt naar keuze
  • 100 gr frambozen
  • scheutje citroensap
  • 0,5 tl vanillepoeder
  • 3 el ahornsiroop of agavesiroop
  • 2 gr agar agar of 4 blaadjes gelatine

Topping:

  • 100 gr frambozen
  • 3 el pistachenoten

Aan de slag!

  1. Als eerst kun je de oven voorverwarmen op 170 graden. Vervolgens bekleed je de springvorm met bakpapier en vet je de randen in.
  2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom. Kneed deze tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg een scheutje plantaardige melk toe. Is het deeg te nat? Voeg wat extra meel toe.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en zorg voor opstaande randen.
  4. Schuif deze bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 15 minuten.
  5. Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Doe de yoghurt, de vanille, de citroensap, het zoetmiddel in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Pureer de frambozen en roer dit door de yoghurt heen.
  6. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes in een kommetje met koud water. Wanneer deze slap geworden zijn kun je ze uitknijpen en verwarmen in een klein beetje water. Roer dit goed door elkaar. Als de gelatine is opgelost kun je dit door het yoghurtmengsel heen roeren.
  7. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een klein laagje water totdat het mengsel is opgelost. Blijf ondertussen roeren. Haal het pannetje van het vuur, voeg de yoghurt toe en verwarm het pannetje nogmaals terwijl je roert zodat de agar agar optimaal kan worden opgenomen.
  8. Schenk het mengel over de afgekoelde bodem en zet deze in de koelkast zodat de yoghurt laag op kan stijven.
  9. Pureer de helft van de frambozen tot een mousse en drapeer dit over het taartje. Zet de overige frambozen (of bramen) sierlijk of het taartje.
  10. Hak de noten fijn en strooi deze over het taartje en geniet!