Proud of you Pie! Een smakelijke taart met bosvruchten, een vleugje citroen en een voedzaam karakter. Dat deze taart zoveel moois zou kunnen betekenen had ik nooit gedacht. Deze Proud of you Pie is dan ook een échte Parel!

Ik ben trots op jou!“, het viel laatst een leerling op dat ik dit met regelmaat zeg. Als vrolijke stuiterbal en docente in hart en nieren zit dit nou eenmaal in mijn onderwijsbloed. Alleen staat het ‘niet stoer’ om te zeggen dat je trots op iemand bent, aldus een puberende dame. Ik kan er niets aan doen, als ik enthousiast ben dan floepen de complimenten er spontaan uit! Een positieve benadering van leerlingen is zo ontzettend belangrijk. Maar niet alleen kinderen ook wij, volwassenen, groeien en bloeien op complimenten. Hier wordt alleen zo vaak aan voorbij gegaan. Zonde! Geef jij wel eens een compliment aan iemand? Juist de dingen die zo vanzelfsprekend lijken mogen benoemd worden. Je zal zien, niet alleen kinderen maar ook volwassenen gaan hier harder door werken! Een compliment, het  geeft mijn dag een gouden randje wanneer ik er één mag uitdelen en/of mag ontvangen. Niet alleen mijn dag, de jouwe vast ook! 

Laatst had ik een #glimlachmomentje met een bijzondere klas. Alle kanjers hadden een heel schooljaar keihard gewerkt. Ieder kind heeft op zijn of haar manier gefloreerd. Om de leerlingen in het zonnetje te zetten bakte ik een zomers taartje! Een Proud of You Pie! Met een glimlach deelde ik de stukken uit en kreeg elke leerling een compliment met een fruitig accent. En ja, het gaf mijn dag een gouden randje! Niet omdat het moet, maar omdat het kan. 

Parel

Een smeuïg taartje met een zuurtje van citrus en een zoete twist van kokos en bosvruchten. Dit Pareltje is zo waanzinnig lekker! Eenvoudig om te maken en een lust voor het oog! Bij elke hap ontdek je nieuwe smaken waardoor je er niet op uitgekeken raakt!

Ben je benieuwd? Stroop de mouwen maar op en ga er snel mee aan de slag!

Glutenvrij, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest! 

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: Ik heb een springvorm van 18 cm gebruikt

Ingrediënten:

  • 200 gr maismeel*
  • 50 gr amandelmeel
  • 3 eieren**
  • 5 el agavesiroop, honing of ahornsiroop
  • 400 gr kokos yoghurt of (lv) yoghurt naar keuze
  • 1 gepureerde banaan
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1 citroen
  • 200 gr bosvruchten
  • 1 el vanillearoma
  • 2 el kokosolie
  • 2 el bakpoeder
  • snufje zout

*Je kan ook kiezen voor (glutenvrij) havermeel, rijstmeel, boekweitmeel, amandelmeel etc.

**Je kan de eieren vervangen door 3 el gebroken lijnzaad te laten weken in een papje van 9 el warm water. Voeg vervolgens nog een tl bakingsoda en een scheutje citroensap toe.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.
  2. Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met een bakpapier. En vet de randen in.
  3. Tik de eieren in een kom en mix deze samen met het zoetmiddel zo’n 5 a 10 minuten tot een lobbige massa.
  4. Ondertussen doe je de melen, bakpoeder, vanillearoma en het zout in een kom.
  5. Voeg heel rustig de kokos yoghurt en de gepureerde banaan hier aan toe en roer de ingrediënten door elkaar. Nu is het tijd om ook het citroensap, de rasp en de gesmolten kokosolie toe te voegen.
  6. Roer alles door elkaar en voeg vervolgens het fluwelen eiermengsel toe.
  7. Spatel het beslag voorzichtig door elkaar zodat de luchtigheid behouden blijft.
  8. Roer nu de helft van de bosvruchten door het beslag en stort het beslag in de vorm.
  9. Garneer het taartje eventueel met wat amandelschaafsel en zet deze voor zo’n 50 minuten in een voorverwarmde oven.
  10. Strooi 10 minuten voor tijd de overige bosvruchten oven het taartje heen. Als je deze eerder over het taartje heen zal strooien zullen de bosvruchten uitdrogen.
  11. Laat het Pareltje afkoelen en geniet vervolgens met volle teugen!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

IMG_3985