Glutenvrije Piña Colada Cheesecake

Wanneer ik aan vakantie denk, droom ik over Piña Colada en bij Piña Colada denk ik aan vakantie! De Piña Colada is een exotische drankje waarmee je de tropen in huis haalt. Je kan wel zeggen dat ze het in Puerto Rico goed bekeken hebben. Mijn verkondigde niet voor niets vroeger al: “De cocktails aan de overkant zijn altijd lekkerder!”. Ach, ik kan haar geen ongelijk geven.
.
Het is altijd tijd voor taart en op deze wijze is het ook altijd tijd voor cocktails. Ik ben jullie dankbaar dat mijn verhaal gisteren massaal is gelezen, zo bizar. Nooit had ik gedacht dat er zoveel mensen zouden reageren. Dankjewel, dit doet mij goed!
.
Om het leven te vieren, de zomer te herdenken en te genieten van twee favorieten in één creatie toverde Colette bijzondere taart tafel. Zij wist twee favorieten met elkaar te combineren: een smaakvolle cheesecake met een robuuste chocoladebodem en een twist van ananas en voor de liefhebbers Piña Colada.
.

Stel je eens voor?

Een prachtige taart met een smeuïge bodem van banaan, cacao, voedzame melen en een frisse yoghurtvulling. Gedecoreerd met verse ananas voor de liefhebbers met een twist van échte Piña Colada. Een zomerse verschijning, wie wil dat nou niet?!
Gluten-, lactosevrij genieten is een feest!
Wat heb je nodig?
Springvorm advies: 20 cm

Ingrediënten:

Voor de bodem:
  • 100 gr zwarte bonen (uitgelekt)
  • 50 gr (glultenvrij) havermeel
  • 50 gr kokosmeel
  • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad + 2 el water
  • 2 el agavesiroop
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 banaan
  • Optioneel: voeg 2 a 3 el Piña Colada toe
Voor de vulling:
  • 600 gr kokosyoghurt, lactosevrije kwark
  • 2 el agavesiroop, ahornsiroop
  • 1 el vanillearoma
  • 3 gr agar agar of 6 blaadjes gelatine

Voor de topping:

  • 250 gr verse ananas
  • 1 el maïzena + 1 el water

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven als eerste voor op 175 graden. Plaats een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in.
  2. Laat de zwarte bonen (bruine- of witte bonen kunnen natuurlijk ook) uitlekken en spoel deze Rakkers schoon.
  3. Pureer de bonen samen met de banaan, de melen, cacao, zoetmiddel en het ei of de eivervanger tot een egale massa.
  4. Proef even of jouw beslag goed op smaak is, zo niet voeg nog wat cacao of zoetmiddel toe.
  5. Schenk het beslag over de bodem van de springvorm zodat er een chocoladetapijtje ontstaat.
  6. Schuif de Bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 a 12 minuten.
  7. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
  8. Schenk de yoghurt met de overige ingrediënten in een mengkom en roer dit goed door elkaar.
  9. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine in enkele eetlepels water en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 10.
  10. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar door elkaar met enkele eetlepels water en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden. Haal het pannetje van het vuur.
  11. Verdeel nu het yoghurtmengsel over de taartbodem en schuif de springvorm de koelkast in voor zo’n 3 uur zodat de vulling op kan stijven.
  12. In de tussentijd kun je de topping alvast maken.
  13. Ontdoe de ananas z’n robuuste harnas en snijd de schijven in stukjes.
  14. Laat de stukjes ananas samen met het water 5 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje.
  15. Meng 1 el maïzena met 1 el water, roer dit door elkaar en voeg dit toe aan het ananasmengsel zodat jouw gouden goedje in kan dikken.
  16. Laat de ananas coulis afkoelen Doe het in een pannetje op het vuur met 2 eetlepels water of ananassap (wat over blijft tijdens het snijden) en laat dit 5 min zachtjes pruttelen op een laag vuur. Haal het pannetje van het vuur en laat dit gouden goedje afkoelen.
  17. Wanneer de vulling van de taart stijf genoeg is kun je de coulis over de taart verspreiden. Strooi er wat gemalen kokos overheen en geniet met volle teugen!
* Het makkelijkst is dit te doen met een ananassnijder.
De ananassnijder verwijdert de kern, schilt en snijdt in 1 beweging. De ananassnijder werkt als een kurkentrekker, echt ideaal!
Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.