Glutenvrij Milky Way Gebakje

glutenvrij Milky Way ontbijttaartje

Een glutenvrij taartje met de smaken van de Old School Milky Way, even waande ik mij in de zevende hemel!

In een doldwaze bui toverde ik ineens een gouwe ouwe op tafel. Ken je de Milky Way nog? Voor mij enkel jeugdsentiment van ‘vroegah’, maar absoluut favoriet! Een smakelijke chocolade sensatie met dulce de leche en een crème met een vleugje vanille. Deze combinatie deed mij aan de oh zo geliefde Melkweg denken.

Zijdezachte dulce de leche!

In mijn top vijf van de zoete verleidingen staat een aantal van mijn grote liefdes. Maar helemaal bovenaan, bijna op eenzame hoogte, staat dulce de leche. Deze old school karamelsaus is ook te maken zonder het klassieke blikje gecondenseerde melk, zodat ook de lactosevrije kanjers hiervan kunnen genieten. Het recept kun je terugvinden in mijn boek maar voor één keer geef ik alvast een voorproefje zodat jij nu kan genieten!

De dulce de leche combineerde ik met de smeuïge chocolade cake en de cheesecake parels. Voor degene die écht uit willen pakken, gebruik dan stukjes marshmallow.

De Toverspreuk

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: Gebruik DEZE of een springvormpje van 10 a 12 cm doorsnede.

Ingrediënten:

Basisbeslag:

  • 30 gr  (glutenvrij) havermeel
  • 30 gr amandelmeel
  • 1 tl Choco Loco
  • 100 gr avocado
  • 1 el ahornsiroop, agavesiroop of kokosbloesemsuiker
  • een ei*
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl bakingsoda + tl citroensap
  • 2 el (lactosevrije) roomkaas, kokosyoghurt, crème van cashewnoten of silken tofu **
  • 1 el dulce de leche***

*Eivrij of vegan? Gebruik eens 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 2 el water.

**Wil je echt uitpakken? Je kan dit ook inruilen voor 2 marshmallows.

***Dulce de Leche? Zie recept hieronder!

Aan de slag!

  1. Als eerste verwarm je de oven voor op 170 graden. Zorg ervoor dat je het springvormpje alvast hebt ingevet of bedekt hebt met bakpapier.
  2. Klop het ei of de eivervanger  los in een kom.
  3. Schep vervolgens de melen,  het zoetmiddel, avocado, Choco Loco en de cacaopoeder erbij en roer alles goed door elkaar. Proef even of jouw beslag op smaak is.
  4. Voeg vervolgens de bakingsoda en het citroensap toe aan het beslag. Het mengsel begint te bruisen, dat is goed! Dit zorgt voor een luchtige structuur van het taartje. Roer jouw fluwelen goedje nog een keer voorzichtig door elkaar.
  5. Schenk de helft van jouw beslag alvast in de springvorm. Verspreid 1 el(lactosevrije) roomkaas of optie naar keuze en 1 el van de dulce de leche als kleine parels over het beslag. Verdeel hier vervolgens het overige beslag overheen en top het taartje af met de overige (lactosevrije) roomkaas (of optie naar keuze).
  6. Bak voor 20 a 25 minuten in de oven. Wat zal het in huis lekker ruiken!
  7. Ping! Het taartje is klaar,  slinger er nog wat dulce de leche overheen en genieten maar!
  8. Deel hem met iemand die je lief hebt, wedden dat je scoort!

Voor een potje Dulce de Leche

  • 8 Medjoul dadels
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 tl vanillearoma of 0,5 tl vanillepoeder
  • klein scheutje citroensap

Aan de slag!

  1. Blend de dadels, kokosmelk, vanille, het zout en citroensap tot een fluwelen massa. Proef even of de smaak goed is.
  2. Is het mengsel te vast? Voeg dan wat extra kokosmelk toe en roer jouw dulce de leche nog eens goed door elkaar.
  3. Doe jouw gouden goedje in een afsluitbare pot en bewaar deze in de koelkast tot ze nodig is.

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram met de #ohmypie.

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Delen:


6 reacties op “Glutenvrij Milky Way Gebakje

  1. WoW dit wil ik ook:-) lijkt me heerlijk!
    Heb je een tip waarmee ik het amandelmeel kan vervangen? Naast glutenvrij en eivrij moet hij voor ons ook nootvrij

  2. 😋 lijkt me heerlijk!! Heb je een tip waarvoor ik de avocado kan vervangen? Helaas verdraag ik die niet😅.
    Heb vorige week je ‘ontbijtkoek’ gemaakt. Heerlijk!!!

Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.