Een parade van Glutenvrije Chocolade Mini Slofjes, het is echt mogelijk! Nu de Heel Holland Bakt adrenaline weer door de aderen van menig thuisbakker stroomt, toverde Colette spontaan een nieuwe creatie op tafel. Check deze voortreffelijke Chocolade Mini Slofjes eens! Voor alle chocolade liefhebbers onder ons is deze traktatie toch wel een cadeautje voor de smaakpapillen.

Sloffen creatie 3.0

Na de kleurrijke mini slofjes van Colette en de Zomerse Vegan Slof van mij is het tijd voor een update! Net zoals dat Apple de IPhone upgrade naar een hoger level, zijn de Ins-PIE-rators achter Oh My Pie! altijd op zoek naar een verbetering van het eigen werk. Zie hier de 3.0 versie!

Je kan bijna niet geloven dat het voedzaam én glutenvrij is!

Door amandelmeel samen met (glutenvrij) havermeel te combineren ontstaat er een smeuïge maar toch ook krokante bodem. Op de bodem is een laagje zelfgemaakte spijs te vinden zonder geraffineerde suikers, dat toch echt wel een cadeautje is als je in zo’n smakelijke Rakker hapt. Als klap op de vuurpijl zijn de mini slofjes gevuld met een fluweelzachte chocolademousse waarop wat nootjes schitteren.

Ze zijn niet van de échte te onderscheiden, wedden dat je hier de show mee steelt!

Recept

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

Bodem:

  • 65 g (glutenvrij) havermeel
  • 25 g amandelmeel
  • 10 g cacao poeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 25 g kokosolie
  • 25 g kokosbloesemsuiker
  • De helft van een losgeklopt ei*

Spijs : 

  • 25 g amandelmeel
  • 5 gr agavesiroop
  • De andere helft van een losgeklopt ei**

Room vulling :

  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 25 g maïzena
  • 25 g agavesiroop
  • 1 el vanillearoma
  • 10 g cacaopoeder
  • 2 eidooiers ***

Topping:

Walnoten , amandelschaafsel , cacaonibs

*Vegan of eivrij? Vervang het halve ei door 0,5 el gebroken lijnzaad of chiazaad geweekt in een el water.
**Vegan of eivrij? Laat het ei weg
***Vegan of eivrij? Vervang de eierdooiers door 2 tl arrowroot of maïzena + 1 tl kokosolie

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet ondertussen het muffinbakblik in.
  2. Smelt alvast de kokosolie zodat deze vloeibaar is.
  3. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en voeg als laatste de gesmolten kokosolie toe. Kneed dit goedje tot een stevige deegbal.
  4. Wikkel de deegbal in huishoudfolie en plaats deze voor een uurtje in de koelkast.
  5. Kneed de deegbal daarna tot een soepel deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken.
  6. Duw het deeg op de bodem en zijkanten zodat het mooie (ge)bakjes worden.
  7. Ondertussen gaan we verder met het spijs.
  8. Meng het amandelmeel met de agavesiroop en het geklutste halve ei tot een stroperig geheel en verdeel dit over de 6 bakjes.
  9. Bak deze kleine kanjers af in 15 minuten. Haal ze vervolgens  uit het muffinbakblik en laat jouw Pareltjes afkoelen.
  10. Het is tijd om aan de slag te gaan met de room! Scheid de eidooiers van de eiwitten.
  11. Mix de eidooiers met een mixer samen met de agavesiroop, cacao, vanillearoma en de maïzena in een kom tot een glad beslag. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn.
  12. Verwarm in de tussentijd de (plantaardige) melk.
  13. Schenk de warme melk langzaam al mixend bij de eidooiers.
  14. Giet het mengsel terug in de pan en breng dit gouden goedje roerende aan de kook. LET OP! Dit kan heel snel gaan , roer de room door totdat het de gewenste dikte heeft bereikt. Denk dan aan de dikte van een kwarkmengsel. Het mag niet te dun zijn, anders loopt de room uit de gebakjes. Proef even of je de smaak goed vind anders eventueel extra zoetstof.
  15. Laat de room afkoelen en zet het even in de koelkast zodat deze op kan stijven.
  16. Vul daarna de bakjes met de room , dit kan je doen met behulp van een spuitzak of twee eetlepels.
  17. Verdeel de nootjes en cacaonibs er op en klaar zijn de mini slofjes!

Geniet er van!

Liefs Co (lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Liever geen chocolade maar fruit? Ga dan voor de zomerse fruit slofjes van Colette!