No-bake glutenvrije Appeltaart

appeltaart

Delen:


Het gebeurde spontaan, onverwachts dat er ineens een ware Tovertaart in mijn springvorm belandde. Nooit gedacht dat deze Gouden Rakker zonder een bruiningskuurtje van zo’n 40 minuten misschien nog wel lekkerder is dan zo’n oh zo bekende gebruinde broer.

Een Pie om over naar huis te schrijven met een smakelijk omhulsel dat mij doet denken aan Cookie Dough waarin de aromatische geuren en smaken van de Christmas Cookie mix van Green Gypsy Spices de toon zetten, bedekt  met pecannoten een fris laagje cheesecake al la Oh My Pie! en een frisse vulling van gebakken of ongebakken appeltjes.

Met zo’n luxe Bolide op tafel schijnt spontaan de zon in huis!

Gluten-, lactosevrij, vegan én verantwoord!

Recept

Alles in huis?

Springvormadvies: 18 cm

Ingrediënten

Basisdeeg:

  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr (gv) havermeel
  • 50 gr kokosrasp
  • 5 ontpitte Medjoul dadels
  • 100 ml (plantaardige) yoghurt
  • 3 el agavesiroop of ahornsiroop
  • 1 el Christmas Cookie mix of speculaaskruiden
  • rasp van een sinaasappel

Vulling: 

  • 300 ml kokos yoghurt of yoghurt naar keuze
  • 1 gr agar agar of 2 blaadjes gelatine
  • sap van een sinaasappel
  • 1 tl kaneel
  • 3 grote appels
  • 3 el rozijnen (geweekt)
  • 4 el pecannoten
  • 1 el kokosrasp
  • optioneel: 1 el gojibessen (voor de kleur)

Aan de slag!

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom. Kneed dit alles tot een stevig deeg. Is het deeg te droog? Voeg een scheutje ijskoud water toe. Is het deeg te nat? Voeg wat extra meel toe.
  3. Bekleed de bodem en de randen met het deeg en plaats de springvorm in de koelkast.
  4. Doe de kokosyoghurt in een mengkom.
  5. Gebruik je agar agar? Verwarm de sinaasappelsap in een pannetje samen met de agar agar. Laat het goedje 2 minuten koken en roer hier de kokosyoghurt doorheen zodat de agar agar goed kan binden. Ga door met stap 7.
  6. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes los van elkaar weken in koud water. Knijp deze uit zodra ze slap zijn en warm deze samen met de sinaasappelsap in een pannetje op een laag vuurtje. Zodra de gelatine is opgelost kun je het vuur uitzetten. Laat het goedje iets afkoelen en voeg kokosyoghurt al roerende toe. Ga door met stap 7.
  7. Schenk de yoghurt over de bodem heen en plaats de springvorm in de koelkast.
  8. Snijd de appels in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Bak de appelstukjes in de pan met de kokosolie en voeg de rozijntjes, de kaneel en gojibessen toe samen met de pecannoten.
  9. Wanneer de yoghurtlaag stijf genoeg is kun je het appelmengsel over de parelwitte laag gieten. Strooi als laatste de kokosrasp over het taartje voor een betoverend effect.
  10. Geniet ervan met volle teugen!

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *