Ontbijttaartjes met Pompoen en Havermout

ontbijttaartjes glutenvrij, lactosevrij en vegan!

Delen:


Ontbijttaartjes gemaakt van pompoen gecombineerd met havermout, daar kun je mee thuiskomen! Suzanne maakte deze taartjes en ik kon het niet laten om haar te vragen of zij deze wilde delen. Geinspireerd door de kleuren en geuren uit mijn boek ging zij enthousiast aan de slag in de keuken en zo ontstonden deze kleurrijke Pompoen Rakkers!  Speciaal voor jullie een tof recept van Suzanne met een vleugje toverzand van Oh My Pie!

Ontbijttaartjes Parade!

Een jaren geleden had ik nooit durven dromen dat ik bijna iedere ochtend zou ontbijten met taart. De ontbijttaartjes zijn ondertussen niet meer weg te denken uit mijn dagelijkseleven. Ik vind het dan ook ontzettend leuk als er weer een nieuwe creatie verschijnt in mijn springvorm. Inspiratie die ik graag met jullie deel! Het allerleukste is toch wel dat we elkaar inspireren! Kijk nou eens naar deze creatie. De lieve Suzanne is dol op pompoen en op taart. Niet voor iedereen is het zo vanzelfsprekend om deze Oranje Rakker te verwerken in een taart, sterker nog een parade ontbijttaartjes! Met een grote glimlach ging deze dame aan de slag in de keuken en toverde een kleurrijk spektakel op tafel.

Begin jouw dag met een glimlach!

Een fluweelzachte pompoen mousse gecombineerd met wat aromatische speculaaskruiden waardoor jij je spontaan in een bos waant waarbij de kleurrijke bladeren om jou heen fladderen terwijl jij in jouw regenlaarzen door het bos banjert. Uiteraard verstevigd door een fundament van havermout en smaakvolle Medjoul dadels.

Deze bodempjes kun je overal voor inzetten, serveer ze met een dot kokos yoghurt of amandelyoghurt, top ze af met wat sinaasappel en jouw favoriete zadenmix en je kunt jouw geluk niet op!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 4 tartelettevormpjes

Ingrediënten:

Bodem:

  • 150gr pompoenpuree (afgekoeld)
  • 3 Medjoul dadels (ontpit)
  • 70 gr (glutenvrije) havermout
  • 2 eieren OF 2 el lijnzaad geweekt in 4 el water
  • 100 ml amandelmelk of havermelk
  • 1 el Pumpkin Spice Mix of (speculaas/koekkruiden)
  • 2 tl kaneel (extra optie )
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el kokosolie om de vormpjes in te vetten

Vulling:

  • 200 gr amandel OF kokos yoghurt van Abbot Kinney’s
  • 1 sinaasappel
  • 1 gedroogde abrikoos
  • 2 tl pompoenpitten
  • 1 el cashewnoten
  • 1 el amandelen
  • snufje kaneel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Vet de springvormpjes even in met wat kokosolie.
  2. Kook de pompoen in stukken in zo’n 10 minuten gaar. Schenk het kookvocht af en maak er een gladde puree van met een staafmixer of blender. Laat de puree daarna goed afkoelen.
  3. Klop de eieren los en voeg daar de amandelmelk, de ontpitte dadels, de pompoen puree, Pumpkinspice, bakpoeder en het snufje zou daar aan toe.
  4. Puree deze ingrediënten tot een glad beslag, wat zal dat lekker smaken!
  5. Roer hier de havermout doorheen en laat het goedje even staan zodat de havermout vocht op kan nemen.
  6. Proef even of jouw deeg goed op smaak is. Zo niet voeg nog wat zoetmiddel toe.
  7. Verdeel het deeg over de vormpjes en schuif deze kleine gouden Bolides de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 22 minuten.
  8. Laat de bodempjes vervolgens afkoelen buiten de oven.
  9. Roer de kokosyoghurt samen met watt sinaasappelsap los in een kommetje en vul hiermee de taartjes.
  10. Top de taartjes af met jouw favoriete nootjes, gedroogde abrikozen en de sinaasappelpartjes. Strooi er nog wat kaneel overheen geniet ervan!

 

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan eens het Instagramaccount van Suzanne . Deze dame strooit met inspiratie over haar zoektocht naar balans, glimlachmomentjes en ze legt deze ook nog eens vast op beeld! 

 

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *