Brownie met Chocolade topping en Aardbeien

glutenvrije brownie met chocoladesaus en aardbeien

Delen:


Een eenvoudig glutenvrij chocoladetaartje wie tekent hier nou niet voor? Ideaal om het weekend mee in te luiden. Ik kan je nu al vertellen dat je hiermee vrienden zal maken. Het toffe is ook nog eens dat je er geen rare fratsen voor hoeft uit te halen om zo’n Heldinnentaartje te maken.

Brownie fanaten

De oplettende volger weet vast dat wij dol zijn op het maken van brownies van allerlei verschillende ingrediënten. De ene nog bonter dan de andere. Hier kun je alle soorten en maten van de graag geziene chocolade Rakkers terugvinden! Het is nooit te gek om hier nog een smaakvolle creatie aan toe te voegen.

Een weekendje samen met Colette, dat is altijd feest! Van sushi, theeleuten tot een bakavontuurtje in de keuken, dat zijn de dingen waar ik enorm blij van kan worden. Dit charmante chocoladetaartje met een smakelijke topping een een fruitige twist doet menig hart sneller kloppen. Uiteindelijk eindigde het weekendje iets minder rooskleurig, eindigde ik met migraine op de bank en stond Colette in de keuken. Al met al we zijn weer een juweeltje rijker!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 16 cm

Ingrediënten: 

Basisbeslag:

  • 100 gr (glutenvrij) havermeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 4 eieren*
  • 25 gr cacaopoeder
  • 2 tl Choco Loco
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 3 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el water. Voeg als laatste nog een halve tl bakingsoda toe + 1 el citroensap. 

Topping:

  • 3 Medjoul dadels
  • 100 ml water
  • 1 el cacao
  • aardbeien
  • enkele eetlepels gehakte hazelnoten

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in.
  3. Klop de eieren met een mixer in zo’n 5 a 7 minuten tot een fluwelen massa.
  4. Doe de melen in een mengkom samen met de cacaopoeder, kokosbloesemsuiker, Choco Loco, bakpoeder en het snufje zout.
  5. Spatel de fluwelen eiermassa of de eivervanger door de droge ingrediënten.
  6. Doe dit voorzichtig om zoveel mogelijk luchtigheid te bewaren.
  7. Gebruik je een lijnzaadei? Voeg dan nog een halve tl bakingsoda + een el citroensap toe aan het beslag. Roer het beslag nog één keer
  8. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en bak de Bolide af in ongeveer 20 minuten.
  9. Ga ondertussen verder met het maken van de topping.
  10. Ontpit de Medjoul dadels en mix deze samen met het water tot een egale pasta. Roer hier de cacao doorheen en besmeer de afgekoelde brownie met de topping.
  11. Schep de chocoladepasta op het afgekoelde chocolade taartje en garneer het taartje met verse aardbeitjes en wat gehakte hazelnoten.
  12. Geniet ervan met volle teugen!

*Kruiden van Green Gypsy Spices , heb je dit niet voeg dan een snufje gember, nootmuskaat en kaneel er aan toe.

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike & Colette

 

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *