Ontbijttaart met Frambozen en Banaan

ontbijttaart

Delen:


Ontbijten met taart? Yes please! Het liefste iedere dag natuurlijk. Deze overheerlijke ontbijttaart doet spontaan een beroep op de smaakpapillen. Deze moet je niet alleen geroken hebben, maar ook geproefd!  Gelukkig ben ik niet de enige die hier verzot op is, Mirel kan er ook wat van. Zij maakte dit heerlijke taartje van geweldig team aan ingrediënten. Die jij ook vast in huis hebt!

Ontbijttaart: voedzaam en ook nog eens heel erg lekker!

Door havermout te combineren met amandelmeel en hier wortel, banaan en frambozen aan toe te voegen ontstaat spontaan een voedzaam fundament. De specerijen van Green Gypsy Spices maken het ook dit keer weer helemaal af! Dat is weer eens wat anders dan een havermoutontbijtje.

Weinig tijd?

Heb je weinig tijd? Maak de taart dan de dag daarvoor alvast. Je kunt de taart namelijk warm en koud eten. Lekker met een dot (lactosevrije) kwark of kokosyoghurt.

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 16 cm

Ingrediënten:

  • 60 gr (glutenvrije) havermout (+ 45 gr extra)
  • 100 gr frambozen
  • 40 gr amandelmeel
  • 2 eieren OF 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 2 el water
  • 1 banaan
  • 1 tl Love Peace And Granola 
  • 3 tl bakpoeder
  • 3 el agavesiroop
  • 50 gr wortel (geraspt)
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 el citroenrasp
  • handje walnoten

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm alvast met bakpapier en vet de randen in.
  2. Doe de havermout, amandelmeel, eieren, wortel en de banaan in de keukenmachine. Meng tot een smeuíge massa.
  3. Spatel de amandelmelk en de extra 45 gr havermout door het beslag.
  4. Nu is het tijd om de vanille, citroenrasp en de frambozen toe te voegen. Roer deze ingrediënten voorzichtig door het smakelijke goedje.
  5. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm.
  6. Hak de walnoten grof en versreid deze over het taartje.
  7. Schuif de springvorm de oven in voor zo’n 30 minuten.
Serveertip! Je kan de taart mooi opmaken met wat extra frambozen en wat plakjes banaan.

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *