Ontbijttaartje met Rood Fruit

Delen:


Ontbijttaartjes! We kunnen er geen genoeg van krijgen. Vrijwel iedere ochtend schittert er een juweeltje op mijn ontbijtbord zodat ik de dag met een glimlach tegemoet kan zien. Zeker tijdens de drukke dagen zo vlak voor de kerstvakantie geven deze taartjes de energie die ik nodig heb. Het ontbijttaartjes virus is erg besmettelijk dus pas maar op!

Ontbijttaartje met rood fruit, Mirel’s favoriet!

De afgelopen twee jaar zijn er al zoveel te gekke foto’s gepasseerd van de meest leuke recepten. Voor elk seizoen is er genoeg te kiezen! Op de koudere dagen is Roos’ Appeltaart Ontbijttaartje erg in trek of wat dacht je van de Bananarama Deluxe?! Mirel maakte deze toffe creatie bruisend van verwarmende specerijen van Green Gypsy Spices! Eenvoudig om te maken, geen zijige meuk maar een smaakvolle creatie! Wie kun je hier nou niet voor wakker maken? Als je Mirel volgt op Instagram dan kun je wel zien dat deze dame een inspirerend voorbeeld is voor velen!

Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel met ons mee!

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten is een feest!

Ingrediënten;

  • 20 gr amandelmeel
  • 20 gr (glutenvrij) havermeel
  • 1 ei OF 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 2 el water
  • 1 tl Choco Loco
  • 1 tl Speculaaskruiden of kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el agavesiroop
  • 3 el (lactosevrije) kwark of kokosyoghurt
  • 40 gr frambozen en blauwe bessen

Topping:

  • 1 el (lactosevrije) kwark of kokosyoghurt

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng de melen, kruiden en bakpoeder door elkaar.
  3. Roer eerst het ei of de eivervanger door het mengsel en dan de agavesiroop en als laatste de Skyr.
  4. Schep als laatste het rood fruit over jouw fluwelen goedje.
  5. Doe het beslag in het vormpje en schuif deze kleine Rakker de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 minuten.
  6. Laat het taartje afkoelen en top deze af met de losgeklopte kwark en het verse fruit.
  7. Hmm, dat wordt genieten!

Tip! Maak meerdere taartjes tegelijkertijd. Dek ze af en schuif ze in de koelkast, zo kun je iedere dag genieten van een heerlijk taartje. Uiteraard is het mogelijk om deze Pareltjes in te vriezen. Laat de topping achterwege.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount eens! 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *