“Dag juf, ik ga je missen maar ik vind het zo tof dat je jouw hart volgt”, zei een leerling liefdevol bij het verlaten van de klas. Een kippenvelmomentje, waarbij mijn keuze om de stap te zetten een nieuwe weg in te slaan ineens duidelijk was. Het onderwijs, het beroep waar ik als klein kind al van droomde, laat ik nu achter mij. Jarenlang heb ik mijn ziel en zaligheid gelegd in dit prachtige vak met ups en downs. Ik mocht werken met fantastische collega’s en een fijne klas, maar toch heb ik besloten om mijn hart te gaan volgen en om van Oh My Pie! mijn werk te maken. Vanaf 1 januari ga ik fulltime aan de slag als ZZP’er. Ik start dan ook direct met een fantastische uitdaging! Ik ga namelijk de horeca opzetten van The Body Studio, een uniek Health Center in Amsterdam.

Het geeft mij zoveel voldoening om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij door een steentje bij te kunnen dragen in de ontwikkeling van een leerling.

Op mijn knieën in het zand genoot ik deze zomer van het mooie weer en de stilte in de duinen. Ik fantaseerde over mijn boek, het geven van workshops en het inspireren van mensen door middel van het delen van recepten en het delen van taarten. Op dat moment wist ik niet dat ik enkele maanden later van mijn hobby mijn fulltime baan zou gaan maken. De mensen die mij al langer volgen weten dat ik niet vijf dagen in de week in de keuken sta maar dat ik vier dagen per week actief ben in het onderwijs. Een fantastische baan met autistische kinderen in het Voortgezet Onderwijs. Het geeft een mens zoveel voldoening om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij door een steentje bij te kunnen dragen in de ontwikkeling van een leerling. Geen dag is het zelfde en het woord multitasken staat op mijn hoofd geschreven. Van juf, maatschappelijk werker, pedagoog, gastvrouw, administratief medewerker tot schoonmaker, in het onderwijs komen alle rollen aan bod. Het is mijn passie, wat zeg ik één van mijn passies!

“Van hobby naar droombaan!”

Het afgelopen jaar nam Oh My Pie! meer en meer tijd beslag doordat er allerlei leuke dingen op mijn pad kwamen. Dat is vrij lastig te combineren met mijn baan in het onderwijs kan ik je wel vertellen. Soms moeten dingen zo lopen, zo kwam er een hele bijzondere uitdaging op mijn pad. Ik ga namelijk aan de slag in Amsterdam om de horeca op te zetten van The Body Studio. Een Health Center waar je langs kunt komen om te sporten volgens een uniek concept, mee kunt doen met een groepsles van yoga tot handstand lessen of gewoon aan kunt schuiven voor een kopje koffie met een heerlijk Oh My Pie! taartje.

blank

“Maar Marike wat ga je dan doen?”

 

Komende week ga ik aan de slag om de horeca in The Body Studio startklaar te maken. In juli van dit jaar was het pand nog een oude bloemenzaak. Kun je het je voorstellen? Nu zijn de ruimtes zo mooi opgeknapt waardoor dit alleen in de details van het gebouw terug te zien is. De ruimte waar je kunt sporten ziet er tip top uit, hier worden veel Personal Trainingen gegeven. Daarnaast is er nog een fysioruimte en een ruimte waar groepslessen gegeven kunnen worden. Het koffiezaakje heeft een huiselijke uitstraling waardoor jij je er meteen welkom voelt.  Wanneer je in Amsterdam bent en je wil graag genieten van een Oh My Pie! taartje, dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik zal daar dagelijks te vinden zijn om allerlei gluten- en lactosevrije lekkernijen te maken en te serveren. Daarnaast kun je er op den duur ook gezellig ontbijten of langs komen voor een high tea!

blank

Wat betekent dit voor Oh My Pie!?

Eigenlijk wordt het nu nog leuker! Ik neem jullie mee in mijn ontdekkingsreis van juf tot onderneemster. Ik zal naast de recepten ook blogs plaatsen over de ontwikkelingen van mijn nieuwe werkplek. Het wordt zo mooi, dat kan ik jullie nu alvast vertellen! Uiteraard zal ik filmpjes maken en kun je via Instagram dagelijks zien wat ik zoal maak en wat de nieuwtjes zijn. We beginnen klein, stap voor stap zal de horeca zich uitbreiden. Hoe leuk is dat, om dit proces op nauwe voet te volgen! Dat betekent nog meer taart- en bakinspiratie!

blank

Sporten en bijkletsen met heerlijke koffie en taart, het kan allemaal!

De afgelopen maanden was ik al vaak in Amsterdam bij The Body Studio te vinden. Zo liet ik de mensen kennis maken met mijn producten en daarnaast train ik er zelf twee keer in de week omdat ik mij hierdoor fijner voel.  Serieus, ik was eerst allergisch voor sportscholen. Mijn vriendin Myrthe heeft mij laten inzien door de persoonlijke begeleiding dat lichaam en geest hierdoor veel meer in contact met elkaar komen te staan. Het helpt mij om de buikpijn te verminderen en om meer in mijn eigen kracht te gaan staan. Ik vind het fantastisch dat ik deel uitmaak van zo’n fantastisch multidisciplinair team!

blank

Wil je langskomen?

Hartstikke leuk! Eerst moeten we nog even flink aan de slag met de inrichting maar in januari zal de Oh My Pie! koffiehoek open gaan en ben je van harte welkom!

OH MY PIE! & THE BODY STYDIO

Heemstedestraat 12-14
1058NM Amsterdam