Noten en Vijgenbroodje zonder gluten en zonder geraffineerde suikers

noten en vijgenbroodje

Delen:


Noten en vijgen, ze staan altijd vooraan in mijn voorraad kast omdat ik hier zo dol op ben! Laat beide producten samensmelten in een baksel en er ontaat een top combinatie oftewel een Noten en Vijgenbroodje. Eén keer knipperen met jouw ogen en er staat zo’n voedzame Bolide op tafel! Zo’n voedzame Rakker waar je elk moment van de dag van kunt genieten. Stilt op ieder moment de lekkere trek en is nog lekker ook!

De ideale smaakmaker om de lekkere trek te stillen!

Een selectie aan pure ingrediënten vormen samen een Winning Team. Het amandelmeel en de havermout vormen een geweldige basis waarin de kakelverse gedroogde vijgen van De Notenshop uitmuntend tot hun recht komen. De Ceylon kaneel geeft een warm karakter en de gemengde noten een bite!

Ben jij benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen maar op!

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Recept

Wat heb je nodig?

Cakevorm ca. 21 cm

Ingrediënten

  • 75 gr amandelmeel
  • 75 gr (glutenvrije) havermout
  • 20 gr kokosrasp
  • 3 Medjoul dadels (ontpit)
  • 0,5 tl vanillepoeder
  • 1 el Ceylon kaneel
  • 1 el bakpoeder
  • 100 gr zaden en notenmix
  • 4 gedroogde vijgen
  • 3 eieren of 3 el lijnzaad + 9 el water
  • 1 banaan

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout samen met het amandelmeel in een mengkom. Voeg hier de kokosrasp, Ceylon kaneel, vanille en het bakpoeder aan toe.
  3. Maak de banaan, de eieren of eivervanger en de Medjoul dadels fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  4. Roer het bananenmengsel door het havermoutmengsel. Doe hier de gehakte noten bij.
  5. Snijd de vijgen in stukjes en voeg ook deze toe samen met de gojibessen.
  6. Verdeel het beslag over de bodem van de cakevorm.
  7. Schuif de kleurrijke Bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 a 50 minuten.
  8. Laat het broodje afkoelen en geniet ervan met volle teugen!

TIP! Snijd het broodje in plakken en vries deze in per stuk. Zo kun je ieder moment genieten van een heerlijk plakje Noten en Vijgen brood. 

Ga je dit broodje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *