Snelle hartige geitenkaas broodjes zonder gluten

Delen:


Naast mijn liefde voor taart ben ik vooral erg fan van een hartige bite tussendoor. Ik toverde spontaan mijn oh zo geliefde eierkoeken om tot een goddelijke variant met de top ingrediënten van De Notenshop. Zien ze er niet goddelijk uit? Ze lijken op eierkoeken deze hartige geitenkaas broodjes.

Speciaal voor de Hartige Helden die snacken naar een verantwoorde snack of graag een lekker broodje eten tussendoor, geheel glutenvrij!

Recept

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 100 g amandelmeel
  • 150 g boekweitmeel of (glutenvrij) havermeel
  • 1 el bakpoeder
  • 50 g pittenmix
  • Snufje zout
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 100 g zachte geitenkaas*
  • 2 el honing
  • 1 takje rozemarijn

*Zachte geitenkaas is niet lactosevrij, wil je graag lactosevrij genieten? Gebruik dan een harde kaas. 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de melen, bakpoeder, zout en de pittenmix in een mengkom.
  3. Roer hier de amandelmelk en de eieren doorheen zodat er een beslag ontstaat.
  4. Voeg vervolgens de honing en een rozemarijn toe.
  5. Kruimel driekwart van de geitenkaas door het beslag.
  6. Schep zo’n 10 a 12 hoopjes beslag met een ijstang op de bakplaat.
  7. Verdeel de overige geitenkaas over de broodjes.
  8. Schuif de bakplaat de oven in voor zo’n 15 minuten.
  9. Laat de broodjes afkoelen buiten de oven en geniet ervan met volle teugen!

Ga je deze hartige kanjers maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Delen:


3 reacties op “Snelle hartige geitenkaas broodjes zonder gluten

Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *