Eierkoeken met Appel en Speculaaskruiden

Eierkoeken maar dan anders, fruitig vol van smaak en zo luchtig als een wolkje. Elegant en sierlijk paraderen deze koeken over het bakpapier, terwijl een aromatische geur van versgebakken appeltaart mijn huis vult. Een dosis geluk met het welbekende ‘WAUW-effect’. Op dat moment wist ik het zeker, de welbekende eierkoek is uit de mode. Deze Rakkers zijn mijn nieuwe favoriet!

“Mijn huis rook naar appeltaart en binnen een aantal minuten rolden deze luchtige happers zo de oven uit!”

Op een regenachtige dag dook ik nog even de keuken in om een voorraad handige tussendoortjes te maken. Ik kan nog steeds niet geloven dat dit nu mijn werk is, bakken, recepten maken en mensen blij maken met mijn creaties!

Deze heerlijke koeken, die eigenlijk verdomd veel op eierkoeken lijken maar dan nóg lekkerder, vielen dan ook erg in de smaak bij mijn smaakpanel in Amsterdam. Wie weet verschijnen ze daar binnenkort op de kaart van The Body Studio en kunnen mensen ze gerust meenemen als handige tussendoortjes, ik blijf het leuk vinden dit avontuur! Nog even en dan is het af, ik nodig jullie allemaal uit om een keer langs te komen. De koffie serveer ik met liefde evenals alle taartjes en zelfgemaakte lekkernijen!

Voor nu de toverspreuk van deze heerlijke Appel en Speculaas eierkoeken! Liever een andere smaak? Check de Brosse eierkoeken, Wolken Wonders of de Nutella Eierkoeken!

Gluten-, lactosevrij, zonder geraffineerde suikers en evt. ook vegan te maken!

Wedden dat de kids er dol op zullen zijn! Ben jij benieuwd naar het recept? Ga er maar snel mee aan de slag!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 30 g rozijnen
  • 4 eiwitten of 8 el aquafaba**
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 3 el ahornsiroop
  • 150 g amandelmeel
  • 200 g (lactosevrije) kwark
  • 1/2 tl bakingsoda
  • Snufje zout
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 appel
  • 30 g pecannoten

**Aquafaba: 100 ml water uit een blik bonen/kikkererwten. Dit kan ook het kookwater zijn, dat scheelt weer zout. Voeg evt. een theelepel Johannesbroodpitmeel, maizena of arrowroot toe voor een stevige romige massa zodat de koeken niet teveel uit zullen lopen.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier zodat jouw Parels niet blijven plakken.
  2. Wel de rozijnen in een kommetje warm water.
  3. Klop de eiwitten of aquafaba met het zoetmiddel, het citroensap en de vanille luchtig en stijf. Uiteindelijk kun je de kom op z’n kop houden zonder dat het eiwit of de aquafaba eruit zal lopen, hoe leuk is dat!
  4. Doe de droge ingrediënten in een mengkom. Roer hier de yoghurt doorheen.
  5. Wanneer de eiwitten of de aquafaba stevig genoeg zijn kun je deze voorzichtig door het deeg heen spatelen.
  6. Snijd de appel in kleine stukjes en dep de gewelde rozijnen droog. Spatel deze door het beslag.
  7. Schep bollen met een ijslepel van het beslag en plaats deze stuk voor stuk op de met bakpapier beklede bakplaat. Heb je geen ijsschep? Gebruik dan twee grote lepels waarmee je bolletjes kan maken. Zorg voor genoeg tussenruimte want de koeken lopen uit.
  8. Bestrooi de luchtige koeken met wat amandelschaafsel en wat gebroken pecannoten voor een extra bite en smaaksensatie!
  9. Schuif deze luxueuze bolides de oven in voor een bruiningskuurtje van 10 a 15 minuten.
  10. Laat de koeken afkoelen buiten de oven en geniet ervan met volle teugen!
  11. Je kan de koeken het beste afgesloten bewaren.

Variatietip! Voeg eens wat rasp van een citroen toe. Dit geeft een frisse smaak aan deze heerlijke koeken!

Ga je dit taartje ook maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Delen:


4 reacties op “Eierkoeken met Appel en Speculaaskruiden

Geef een reactie

Login met je socials:




Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.