Zoek je nog naar een eenvoudige glutenvrije cake die nét dat beetje extra heeft? Dan heb je hem gevonden! Deze overheerlijke blauwe bessen cake met citroen is rijk aan eiwitten en de extra kokoscrunch maakt het helemaal af!

Eerder postte ik al dit bosvruchten en citroentaartje  en deze Rakker bleek al snel erg geliefd.  Mirel kon het niet laten en maakte een eiwitrijke cake met blauwe bessen en citroen. Speciaal voor de fanatieke sporters die wat extra eiwitten kunnen gebruiken en de lekkerbek die graag een puntje mee hapt.

Een smaakvolle cake, eenvoudig om te maken en voedzaam!

Het havermeel vormt een perfect fundament voor de cake waarbij het amandelmeel een fijne structuur geeft. De combinatie van citroen en blauwe bessen is om door een ringetje te halen! Heb je nu geen eiwitpoeder in huis? Gebruik dan wat extra meel voor een geslaagde cake!

Juist nu ik achter de schermen hard aan het werk ben om mijn plannen in Amsterdam te realiseren waardeer ik de inzet van de Gastbloggers (Colette en Mirel)  enorm. Met elkaar zorgen we ervoor dat we jou blijven voorzien van toffe recepten en artikelen. Stay tuned! Binnenkort zal ik meer delen over mijn plannen en over alle ontwikkelingen als ZZP’er! 

Recept

Springvormadvies: 16 x 16 cm

Ingrediënten:

 • 150 g glutenvrij havermeel
 • 40 g amandelmeel
 • 3 eieren*
 • 1 el bakpoeder
 • 150 g blauwe bessen
 • sap van een halve citroen
 • 30 g eiwitpoeder**
 • 2 el agavesiroop
 • 3 el kokosyoghurt

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 3 el gebroken lijnzaad + 9 el water.

**Geen eiwitpoeder in huis? Gebruik dan 30 gram (glutenvrij) havermeel extra.

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
 2. Meng alle ingrediënten behalve de blauwe bessen met een door elkaar in een mengkom.
 3. Schep als laatste de blauwe bessen door het beslag.
 4. Verdeel het beslag over de bodem van het bakblik en schuif deze bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 35 a 40 minuten.
 5. Laat de cake afkoelen nuiten de oven. Garneer de cake eventueel met wat extra kokosrasp en snijd deze in blokjes.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount eens!