Glutenvrije Brownie Cups met een krokante bodem

Delen:


Glutenvrije brownie cups met een krokante bodem, ik kan wel zeggen dit is een helden combinatie. Wie mij drie jaar geleden had verteld dat je van zwarte bonen de lekkerste brownies zou kunnen maken dan had ik diegene voor gek verklaard. Ondertussen maak ik er juist een sport van om op een creatieve manier peulvruchten in allerlei creaties te verwerken. Dit keer ging Colette aan de slag en maakte deze waanzinnige creatie en toverde deze toffe Glutenvrije Brownie Cups met een krokante bodem op tafel!

Peulvruchten, de voedzame bouwstenen van heerlijke brownies en taartjes!

Het is zo ontzettend jammer, dat we in Nederland nog steeds niet zo warm lopen voor peulvruchten. Ze zijn niet alleen knettergezond, ze zijn erg veelzijdig en vooral ontzettend budget-vriendelijk! Ze doen het niet alleen goed in hartige recepten maar ook in zoete recepten! Meestal vertel ik pas na afloop dat er peulvruchten in mijn baksels zijn verwerkt omdat sommige mensen het idee alleen al niet kunnen waarderen.

Heb je deze Pie al gespot? Colette en ik maakte deze grotere broer van deze kleine Rakkers. Ben je op zoek naar een ander tof recept? Check dan deze overzichtelijke receptenindex!

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten voor iedereen!

Recept

Voor 6 glutenvrije brownie cups

Sprinvormadvies: Muffinbakblik

Ingrediënten:

Voor de cups:

Voor de vulling: 

  • Zwarte bonen (120 g)
  • 1 banaan
  • 100 g (lactosevrije) yoghurt of kokosyoghurt
  • 25 g cacao
  • 25 g agavesiroop 

Topping: 

  • 6 pecannoten 

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door een eetlepel gebroken lijnzaad te combineren met 3 eetlepels water.

**Heb je deze specerijenmix niet in huis? Gebruik dan speculaaskruiden.

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet ondertussen het muffinbakblik in met wat kokosolie. 
  2. Klop het ei of het lijnzaadei los in een kommetje.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje.
  4. Doe het havermeel , kruiden ,agavesiroop ,bakpoeder en het snufje zout in een mengkom en roer dit goed door elkaar. 
  5. Spatel de gesmolten kokosolieen het geklopte eitje er doorheen en kneed het deeg goed tot een mooie deegbal. 
  6. Verdeel het deeg in 6 gelijke portie’s en duw deze uit in de muffinvormpjes. 
  7. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
  8. Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  9. Maak deze zwarte Rakkers samen met de overige ingrediënten voor de vulling fijn met een keukenmachine zodat er een egaal mengsel onstaat.
  10. Verdeel het beslag over de 6 cups en garneer deze met een pecannootje. 
  11. Bak de brownie cups in zo’n 40 minuten gaar. Laat deze smaakvolle traktaties afkoelen buiten de oven en geniet! 

Liefs Co (lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Bezoek dan haar nieuwe website én Instagram!

Delen:


2 reacties op “Glutenvrije Brownie Cups met een krokante bodem

  1. Ziet er heerlijk uit. Weet dat bonen enorm gezond zijn maar mijn darmen denken daar nog steeds anders over. Ga het recept toch nog eens uitproberen. Wie weet laten mij darmen zich om de tuin lijden in deze “zoete” vorm.

    1. Spoel de bonen goed af, dat wil nog wel eens helpen tegen een opgeblazen gevoel als de darmen daarvoor gevoelig zijn.
      Ik ben benieuwd of je ze kunt waarderen!

      Liefs,
      Marike

Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *