Glutenvrije Liefdeskoekjes Forever met Aardbeienvulling

glutenvrije liefdeskoekjes met aardbeienvulling

Glutenvrije Liefdeskoekjes met een smaakvolle aardbeienvulling, deze wil je toch maken! Liefde is tenslotte samen  koekjes maken en delen. Vooral wanneer deze met passie speciaal voor jou elkaar gemaakt zijn. Met dit recept verras jij in een handomdraai de mensen om jou heen die jij lief hebt. Elke hap in en stiekeme knabbel van deze Liefdes Koekjes Forever doet je direct beseffen waarom je voor elkaar kiest en het hart sneller gaat kloppen als je elkaar ziet, spreek en proeft. En welke koekjesvorm kan je niet beter bij jullie liefde hebben dan die van het hart? Met het rood van de aardbeien maak je de liefde helemaal zoet proef- en zichtbaar.

“Glutenvrije Liefdeskoekjes die iedereen kan maken zonder al te veel poespas.”

Door amandelmeel en boekweitmeel te combineren heb je de perfecte basis voor eenvoudige koekjes. Ik gebruikte een kwarkdeegje in combinatie met kokosolie voor een krokante bite! De aardbeienvulling kun je ook inwisselen voor elk ander soort fruit. Hoe tof is dat?

“Wil je de koekjes liever koolhydraatarm maken? Vervang het boekweitmeel dan door amandelmeel en gebruik in plaats van de dadels, Erytrithol als zoetmiddel.” 

Erytrithol is een natuurlijk zoetmiddel. Erythritol komt van nature voor in sommige vruchten, paddenstoelen en gefermenteerde producten zoals kaas. De zoetstof wordt verkregen met behulp van enzymen. De smaak is mild zoet en vergelijkbaar met die van de meeste zoetstoffen. Het lijkt op kristalsuiker en de zoetkracht is ongeveer 70% van die van suiker. Erythritol wordt ook beter verdragen door onze spijsvertering. Bovendien beïnvloedt deze suikervervanger de bloedsuikerspiegel niet. Dit maakt van erythritol een uitstekend alternatief voor diabeten.

Dit deeg kun je overal voor inzetten. Wanneer je de dadels weg laat, kun je er zelfs hartige baksels mee maken. 

Recept

Wachttijd: 20 minuten

Alles in huis?

Basisdeeg:

  • 125 g amandelmeel
  • 125 g boekweitmeel
  • 150 g (lactosevrije) yoghurt of kwark
  • 50 g  kokosolie
  • 5 Medjoul dadels (ontpit)
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • Snufje zout

Vulling:

  • 100 g aardbeien
  • 1 tl tapiocameel
  • 1 el agave- of ahornsiroop
  • Optioneel: pistachenotencrunch, pure chocolade

Garnering:

  • een geklutst ei of plantaardige melk

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
  2. Doe de ingrediënten voor het basisdeeg in een keukenmachine en laat het apparaat zijn werk doen. Binnen 30 seconde heb jij een fantastisch koekjesdeeg! Dit kan ook met de hand uiteraard. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra meel toe.
  3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats dit voor zo’n 30 minuten in de koelkast.
  4. Snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukjes en roer hier de tapiocameel en het zoetmiddel doorheen.
  5. Strooi wat meel op het aanrecht en rol het deeg uit met een deegroller (of lege wijnfles) zodat er een mooie lap ontstaat.
  6. Druk met een steekvormpje hartjes uit het deeg. Ik gebruikte hiervoor verschillende steekvormpjes. Zorg ervoor dat je wel een even aantal hartjes maakt.
  7. Bedek de helft van de harten met het aardbeienmengsel. Let er wel op dat je de randen vrij laat. Anders kunnen de hartjes niet dicht.
  8. Verdeel eventueel wat pistachenoten of pure chocolade over de vulling voor een extra smaaksensatie.
  9. Plaats de overgebleven koekjes voorzichtig op de met vulling bedekte harten zodat er een sandwich ontstaat.
  10. Druk met een vork de zijkanten dicht zodat er een patroon ontstaat en de flapjes niet meer open kunnen.
  11. Grafeer met een mesje een liefdespijl op het hartje, zodat de liefde bekroond zal worden!
  12. Lak jouw koekjes met een kwastje en een geklutst ei of wat plantaardige melk af voor een glanzend resultaat!
  13. Schuif deze rijk gevulde bakplaat de oven in voor zo’n 20 à 25 minuten.
  14. Laat de harten buiten de oven afkoelen en geniet ervan met volle teugen!

Oh My Pie!: Tapiocameel is een glutenvrij, zetmeelrijk meel afkomstig van de maniokwortel. Het is ideaal om als bindmiddel te gebruiken in zowel zoete- als hartige glutenvrije gerechten. Het fijne, witte poeder absorbeert het vocht in je bereiding en geeft het een luchtige textuur.

Ga je deze koeken ook maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Delen:


4 reacties op “Glutenvrije Liefdeskoekjes Forever met Aardbeienvulling

    1. Hi Tanya, ja hoor dat kan! Gebruik maizena of arrowroot. Eventueel kun je de aardbeien inkoken met wat gebroken lijnzaad of chiazaad zodat er een coulis ontstaat. Succes! Liefs, Marike

Geef een reactie

Login met je socials:




Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.