Glutenvrije Kersen en Kokos Bites

Delen:


Ontbijten met taart, ook nu is het weer raak! Deze glutenvrije kersen en kokos bites rollen met gemak uit jouw oven. Een ontbijtfeestje waar iedereen van kan genieten. Colette zette het recept voor ons op papier zodat ook wij met een glimlach het weekend tegemoet zien!

“Een grandioos recept waarin de smaken van brownies, kersen en smaakvolle kokosmakronen elkaar de hand schudden.”

Een smaaksensatie eerste klas! Zo worden deze Rakker beschreven door het testpanel. Een smeuïge cakebodem met een fruitige kersencoulis afgetopt met luchtige kokos topping dat mij doet denken aan de smaak van een kakelverse kokosmakroon. Ik kon het niet laten om dit recept te proberen. Bij de eerste hap waande ik mij al in de zevende hemel. Ongelofelijk, dit is een uitvinden! Thanks lieve Colette, dankzij jou zijn we weer een genietmomentje rijker!

Geen tijd? Ik heb heb de oplossing!

Ik kan mij voorstellen dat je er niet op zit te wachten om ’s ochtends vroeg de keuken in te duiken om deze bites te maken. Met een drukke baan of gezin is tijd kostbaar en is het maken van zo’n baksel toch wel het laastste waar je op zit te wachten ’s ochtendsvroeg. Daarom raad ik jou aan om deze smaakvolle happers de avond of de dag van te voren te maken. Je kunt de bites prima bewaren in de koelkast of invriezen. Op deze manier kun je iedere dag zonder al te veel gedoe genieten van zo’n heerlijk ontbijtje of tussendoortje. 

Recept

Je hebt hier voor nodig:

  • Brownie vorm 20×20 cm
  • Bakpapier

Bodem:

  • 100 g glutenvrij havermeel
  • 50 g amandelmeel
  • 3 eieren*
  • 2 el agavesiroop
  • 1 el cacao
  • 1 tl bakpoeder

Vulling:

  • 125 g bevroren kersen
  • 125 g bevroren blauwe bessen
  • 1 el maizena

Topping:

  • 3 eiwitten of 6 el aquafaba**
  • 100 g gemalen kokos
  • 10 g kokosolie
  • 2 el agavesiroop

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door een rijpe banaan en een el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water.

**Eivrij of vegan? Vervang het eiwit door het sap van kikkererwten of witte bonen. Ook wel aquafaba genoemd. Ben je benieuwd wat dit is? Dat leg ik jou HIER uit!

Aan de slag!

  1. Verwarm hetelucht oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed de brownievorm met bakpapier.
  3. Verwarm het bevroren fruit met enkele eetlepels water in een pannetje. Laat dit fruitige mengsel sudderen zodat er een coulis ontstaat.
  4. Voeg de maizena al roerende toe zodat het fruitige mengsel dikker zal worden. Haal het pannetje van het vuur zodat jouw coulis af kan koelen.
  5. Ga nu aan de slag met het maken van de bodem. Meng de ingredienten voor de bodem in een kom en roer dit goed door elkaar.
  6. Schep het beslag in de bakvorm en bak deze in zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen buiten de oven en ga ondertussen aan de slag met de kokos topping.
  7. Mix de eiwitten of de aquafaba stijf met een mixer. De kom moet je op z’n kop kunnen houden, dan zijn ze stijf genoeg.
  8. Smelt de kokosolie en spatel dit samen met het zoetmiddel en de kokos door de opgeklopte eiwitten of aquafaba.
  9. VeVerdeel nu het fruitmengels over de bodem en doe hier boven op het kokosmengsel.
  10. Zet de bakvorm terug in de oven voor zo’n 20 minuten. Laat deze overheerlijke Parel afkoelen buiten de oven.
  11. Wanneer de koek is afgekoeld kun je er bites van snijden.
  12. Geniet ervan!
Liefs Co (lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Bezoek dan haar nieuwe website én Instagram!

Delen:


7 reacties op “Glutenvrije Kersen en Kokos Bites

    1. Hi Mary,

      Ja hoor dat kan! Je kunt kastanjemeel gebruiken in plaats van havermeel. Kokosmeel heeft meer vocht nodig en leent zich hier minder makkelijk voor. Dan zou ik de helft aan kokosmeel gebruiken.

      Liefs,
      Marike

  1. Hallo,

    Ik ben echt dol op je recepten, ik heb er al zoveel geprobeerd!! Nu wil ik deze gaan maken maar ik ben niet zo dol op kersen, zou je dit ook door bijvoorbeeld frambozen of bramen kunnen vervangen?

Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *