Ontbijtmuffins met kokosyoghurt en vers fruit

Ontbijtmuffins met kokosyoghurt

Ontbijtmuffins, ontbijtkoek en ontbijttaart, ondertussen zijn dit de meest geliefde zoekworden op de website. Deze muffins zijn toch wel om door een ringetje te halen. Mirel maakte er een smaakvolle creatie van. Deze voedzame ontbijtmuffins met kokosyoghurt en vers fruit lust iedereen!

Het leukste van het maken van ontbijttaartjes en muffins is toch wel dat je met slechts een kleien verandering van het recept een totaal andere smaak kunt ontdekken. Check het appelroos ontbijttaartje eens of ben jij meer fan van de Bananarama? Het bosvruchtenontbijttaartje gooit ook nog altijd hoge ogen.

Durf te combineren!

De melen die je gebruikt vormen de basis van jouw taartje. Amandelmeel werkt erg fijn samen met (glutenvrij) havermeel of boekweitmeel. Rijstmeel geeft meer lucht aan jouw creatie en wanneer je kokosmeel gebruikt heb je maar de helft van de normale hoeveelheid meel nodig omdat dit erg veel vocht op neemt.

Geen boter en suiker maar voedzame opvulling zonder dat het ten koste gaat van de smaak!

In de ontbijttaart recepten gebruik ik geen boter en suiker maar maak ik gebruik van een voedzame opvulling. Door naast meel, zoetmiddel een eitje of eivervanger kokosyoghurt te gebruiken ontstaan er smeuïge muffins.

De kokosyoghurt voor de vulling in dit recept kun je evenuteel ook vervangen door:

  • een banaan
  • 125 g pompoenpuree
  • 125 g appelmoes
  • 125 g courgette (geraspt)

Klaar? Decoreren maar!

Toch wel het leukste gedeelte van het maken van een ontbijttaartje is toch wel het aanbrengen van de topping. Kies voor fruit waar jij dol op bent, wellicht met wat notenkruim of wat geraspte chocolade. Deze muffins zijn het lekkerste met een dot kokosyoghurt en wat vers fruit. Ben jij niet dol op kokosyoghurt? Kies de yoghurt waar jij wel dol op bent of top de muffins af met een lepel zelfgemaakte jam zonder geraffineerde suikers!

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Recept

Wat heb je nodig?

  • 2 ramekins van 9 a 10 cm
  • bakpapier

Ingrediënten:

  • 20 g amandelmeel
  • 20 g (glutenvrij) havermeel
  • 1 ei*
  • 125 g kokosyoghurt (bijv. Plantly)
  • 1 tl Love Peace and Granola van Green Gypsy Spices
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 g granaatappelpitjes
  • 50 g frambozen
  • 4 el glutenvrije granola of gepofte quinoa
  • 2 el agavesiroop

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door een halve rijpe banaan of door een eetlepel lijnzaad geweekt in 3 eetlepels water.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Knip 2 vierkante stukken van het bakpapier en bekleed hiermee de ramekins.
  3. Meng alle melen en de kruiden door elkaar.
  4. Schep de kokosyoghurt, het ei of de eivervanger en de agavesiroop door het melenmengsel.
  5. Als laatste voeg je de granola of quinoa en het fruit aan het mengsel toe.
  6. Vul de ramekins met het mengsel en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de muffins afkoelen op een rooster (haal ze uit de ramekins)
  8. Nu kun je muffin nogte decoreren met wat kokosyoghurt en vers fruit naar keuze.
  9. Geniet ervan met volle teugen!

Bewaartip! Maak je er meerdere tegelijkertijd en wil je ze bewaren voor een ander moment? Dat kan! Bewaar de muffins zonder topping in een afgesloten bakje in de koelkast.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount eens! 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.