Glutenvrije ontbijttaart met abrikozen

Een glutenvrije ontbijttaart met abrikozen voor het hele gezin om het weekend met een glimlach te beginnen. Zeg nou zelf, hier teken je toch voor? Met enkele pure producten maak je in een handomdraai dit kleurrijke taartje. Glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suikers.

Er ontstaat spontaan een ontbijtfeest wanneer deze ontbijttaart met abrikozen op tafel verschijnt!

Ondanks de kou maak ik een kleurrijk ontbijtfeestje van vandaag. Een fruitig taartje met een voedzame basis gemaakt van een fluweelzachte pompoenpuree gevuld met heerlijke abrikozen en een vleugje Pumpkinspice. Oranje is de kleur vandaag, om de Olympische Spelen met een glimlach af te sluiten, zullen we maar zeggen!

Oranje is de kleur vandaag, pompoen kun je overal voor inzetten!

Dol ben ik op pompoen, deze oranje Rakker kun je goed inzetten als basis. Kook een stukje pompoen in een laagje water voor zo’n 10 minuten. Giet het kookwater af en je kunt de schil er dan zo afhalen. Pureer de pompoen met de staafmixer en tada je hebt een heerlijke envoudige puree! Heb je geen pompoen in huis? Gebruik dan een rijpe banaan of 100 gram kokosyoghurt. Dit werkt net zo goed!

Glutenvrij, lactosevrij en plantaardig genieten!

Wat heb je nodig?

Springvorm van 16 cm

Ingrediënten

  • 100 g (glutenvrij) havermout
  • 50 g amandelmeel
  • 2 tl Pumpkinspice (Green Gypsy Spices)
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 eieren*
  • 100 g pompoenpuree (of een rijpe banaan)
  • 40 ml ahornsiroop
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 5 verse abrikozen

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad en 5 el water. Voeg een mespuntje bakingsoda + een scheutje citroensap toe voor een luchtig karakter van de taart.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
  2. Doe de melen, Pumpkinspice, bakpoeder en het zout door elkaar. Voeg hier vervolgens de eieren, het zoetmiddel en de pomoenpuree aan toe.
  3. Snijd de gedroogde abrikozen en drie verse abrikozen in stukjes en spatel deze door het beslag.
  4. Giet het beslag in de springvorm en schuif de kleurrijke Bolide de oven in voor zo’n 40 minuten de oven in.
  5. Laat de ontbijttaart afkoelen buiten de oven en top deze af met wat kokosyoghurt en de overige abrikozen.
  6. Geniet ervan met volle teugen!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.