Glutenvrije Pizza Quiche

Delen:


Wanneer de smaken van pizza en hartige taart samen komen dan ontstaat deze waanzinnige combinatie. Een glutenvrije pizza quiche die heel makkelijk is om te maken en waarmee je eindeloos kunt variëren. De lieve Colette maakte dit recept met veel plezier en zette de toverspreuk op het digitale papier.  De Hartige Happers kunnen er ook van genieten! De voedzame bodem van havermeel en boekweitmeel is de perfecte basis van deze kanjer. Vul de quiche met groentes naar wens, zo stem je de smaken af op jouw eigen wensen!

Gluten- en lactosevrij genieten is een feest!

Recept

Je hebt hier voor nodig: 

Springvorm of quiche vorm van 20 cm

Voor de bodem:

  • 150 g glutenvrij havermeel
  • 100 g boekweitmeel
  • 2 el olijfolie
  • 150 ml lauw warm water
  • Snuf zout
  • 1 tl pizza kruiden

Voor de vulling:

  • 150 g hamblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 rood uitje
  • 1 paprika
  • 1/2 courgette
  • 100 g champignons
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje zout en peper en pizzakruiden
  • Mozzarella naar wens

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Meng alle ingrediënten van de bodem in kom en sneed dit tot een mooi deeg dat niet meer plakt.
  3. Strooi wat meel op je aanrechtblad en rol het deeg uit zodat het de juiste grote heeft om de bodem en een stukje van de randen te bedekken van de springvorm of de quichevorm.
  4. Bekleed de vorm met het deeg. Ik heb zelf een grote vlaaivorm gebruikt met een losse bodem.
  5. Besmeer de deegbodem met de tomatenpuree.
  6. Snijd de hamblokjes en de groenten fijn en verdeel dit over de bodem.
  7. Kluts de eieren samen met de fijn geperste knoflook en de kruiden en schenk dit over de bodem van de quiche.
  8. Maak de quiche af met de mozzerella of kaas naar wens en schuif deze hartige Bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van  zo’n 25 a 30 minuten.
  9. Laat de quiche afkoelen buiten de oven en geniet ervan!
 Liefs Co (lette )
Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Bezoek dan haar nieuwe website én Instagram!

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *