Chai Latte Cheesecake als ontbijt!

chai latte cheesecake

Delen:


Chai latte cheesecake als ontbijt, yes het kan echt! Ik ben echt fan van een warme chai latte. De afgelopen dagen heb ik er elke dag wel één gedronken. De chai latte in de vorm van een cheesecake mocht dan ook niet ontbreken. Deze kleine smaakmaker is dan ook nu al favoriet!

Voedzaam, een lust voor het oog én verraderlijk lekker!

De bodem heb ik gemaakt van amandelmeel, je kunt hier uiteraard ook glutenvrij havermeel of hazelnootmeel voor gebruiken. Het is niet verplicht om het bodempje af te bakken aangezien je het koekjesdeeg ook prima zonder bruiningsproces in oven kunt eten. De fluweelzachte vulling is om door een ringetje te halen. Je kunt er ook voor kiezen om direct de chaikruiden toe te voegen aan de vulling zodat het opstijfproces ingekort zal worden.

Ik heb zelf gekozen voor kokosmelk als vulling. Je kunt hier zelf invulling aan geven. Kies de yoghurt of kwark waar jij dol op bent! Maak het taartje de avond van te voren, dan kun je de volgende ochtend zo aanschuiven!

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 12 cm

Ingredienten:

Voor de bodem:

  • 50 g amandelmeel
  • 2 Medjoul dadels (ontpit)
  • 1 tl speculaaskruiden
  • Snufje zeezout

Voor de vanillelaag:

  • 400 ml kokosmelk (blikje) of 400 ml lactosevrij yoghurt
  • 4 blaadjes gelatine of 3 g agar agar
  • 3 el honing of  ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl chai kruiden Green Gypsy Spices

Voor de topping:

  • 100 g gekookte pompoen, zoete aardappel of 1 avocado
  • 1 tl cacao
  • 1 tl chai kruiden Green Gypsy Spices
  • 3 Medjoul dadels

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Doe de ingredienten voor de bodem in een mengkom en kneed deze tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje plantaardige melk toe.
  3. Verdeel het deegje over de bodem van de springvorm. Houd je van een knapperige bite? Duw dan wat gebroken noten in de bodem, schuif de bolide de oven in voor een bruingskuurtje van zo’n 6 minuten.
  4. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
  5. Roer de kokosmelk samen met het zoetmiddel en de vanille door elkaar.
  6. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met enkele eetlepels kokosmelk of lactosevrije yoghurt. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine in enkele eetlepels water en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het witte mengsel aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 8.
  7. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar door elkaar met enkele eetlepels kokosmelk of lactosevrije yoghurt en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de overige plantaardige bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden. Haal het pannetje van het vuur.
  8. Schenk de helft van de vulling over de bodem van de springvorm en zet deze in de koelkast.
  9. Roer de chaikruiden door de overige vulling. Zodra de parelwitte vulling stijf genoeg is kun je de chaivulling er overheen draperen.
  10. Ga vervolgens aan de slag met de topping. Blend de ingrediënten door elkaar tot gladde massa.
  11. Verdeel dit over de vulling wanneer dit stijf genoeg is. Top het taartje af met wat kokossnippers voor een feestelijk effect!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *