Gezondere stapeltaart met koskosslagroom en frambozen

Een gezondere stapeltaart met kokosslagroom en frambozen om het weekend met een glimlach te beginnen. Waar normaalgesproken het maken van een stapeltaart veel tijd kost, is deze kleinere toren zo gemaakt. Mirel combineerde haar favoriete ontbijttaartjesrecept met een heerlijke cakebasis en maakte uiteindelijk deze schitterende creatie.

Een dag geen taart is een dag niet geleefd!

Dit is ondertussen mijn lijfspreuk. Waar ik ook ben, ga of sta, vrijwel altijd heb ik wel een puntje taart bij de hand. Is het niet voor mij zelf dan is het wel om als cacdeau. Echt, je maakt iedereen blij met taart! Check hier de receptenindex voor nog veel meer taarteninspiratie! Wie Mirel volgt weet dat zij naast haar sportieve activiteiten heel wat uurtjes te vinden is in de keuken voor het maken van de meest kleurrijke handzame recepten. Daar worden we allemaal blij van!

Ze maakte een basis van amandel- en havermeel. Deze smaakcombinatie geeft een zachte cakesmaak. Kun je niet tegen havermeel? Ga dan voor rijstmeel of boekweitmeel.

Vergeet niet om het blikje kokosmelk een avond van te voren in de koelkast te zetten. Gebruik hiervoor een kokosmelk met een hoog vetpercentage zonder emulgatoren.

Bakkers klaar? Beginnen maar!

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten! 

Wat heb je nodig?

  • Springvorm 15 a 16 cm
  • Hartjes springvorm of een springvormpje van 12 cm doornede.

Ingrediënten:

Basisbeslag:

  • 50 g amandelmeel
  • 60 g glutenvrij havermeel
  • 3 eieren*
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el ChocoLoco
  • 50 ml agavesiroop of ahornsiroop
  • 65 g frambozen (+ 3 voor de topping)
  • 40 g pure chocolade in kleine stukjes (+ wat extra voor de garnering)
  • Een klein handje granaatappelpitjes

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gbroken lijnzaad + 6 el water en prak een banaantje door het beslag.

Frosting:

  • 1 blikje kokosmelk ( 250 ml)
  • Mespuntje vanillepoeder
  • Ahorn- of agavesiroop naar wens

Aan de slag!

  1. Zet het blikje kokosmelk voor de frosting in ieder geval 1 nacht in de koelkast zodat de bovenste laag hard wordt.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakblikken met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
  3. Meng de melen en de specerijen met elkaar in een mengkom.
  4. Mix de eieren luchtig tot een lobbige massa in zo’n 5 á 8 minuten.
  5. Meng de melen met het eimengsel met een spatel en roer dan de agavesiroop er doorheen.
  6. Schep als laatste de frambozen, chocolade en granaatappelpitjes door het beslag.
  7. Verdeel het beslag over de bakblikken en schuif deze Bolides de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 á 30 minuten.
  8. Laat de taartjes afkoelen en begin met de frosting.

Frosting

  1. Schep de opgesteven kokosmelk uit het blikje en mix dit met de mixer samen met de vanillepoeder en het zoetmiddel tot een lobbige slagroom.
  2. Voor de roze kleur voegde ik enkele gepureerde frambozen toe aan de frosting voor de onderste laag. Besmeer het grootste taartje met deze frosting en plaats het kleine taartje hier bovenop.
  3. Top het bovenste taartje af met de rest van de witte en garneer deze met de overige frambozen en de granaatappelpitjes voor een kleurrijk effect! frosting (wit) en garneer deze met de frambozen en de granaatappelpitjes.

Tip! Wil je de taartje de dag van te voren maken? Dat kan! Bedek de taartjes dan net voor het serveren met de frosting. Dan wordt de cake niet zompig maar blijft deze smeuïg.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount eens!

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:




Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.