Red Velvet Banana Bread

Bananenbrood in allerlei vormen en smaken, je komt ze overal tegen. Niet zo gek, want dit fenomeen in de gezonde bakkerswereld is toch wel zéér geliefd! Eerder maakte ik DEZE smakelijke rakker al én uiteraard de welkbekende Bananarama én de Bananarama Deluxe! Ook al staan er duizend-en-een recepten online van bananenbrood, deze creatie van Mirel is absoluut een aanradertje!

Een luchtig Red Velvet Banana Bread waar serieus de smaakpapillen een dansje van zullen doen! Je kunt er prima mee ontbijten en je kunt het delen met de mensen om je heen. Wedden dat je de ingrediënten gewoon in de kast hebt staan? Heb je geen Hibiscuspoeder van Magioni in huis? Geen probleem, gebruik dan bietensap! Yes, overal is een oplossing voor te bedenken! 

We kunnen maar één ding zeggen, zet de bakvorm maar op het hoofd en ga ermee aan de slag!

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten is een feest voor iedereen!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 18 cm

Ingrediënten:

  • 3 eieren*
  • 3 bananen
  • 150 g glutenvrij havermeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el kokosrasp
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 el Choco Loco of cacaopoeder
  • 2 el Hibiscus poeder**
  • 3 el zonnebloempitten
  • 3 el pistachenoten in stukjes
  • 3 el ahornsiroop of agavesiroop
  • 125 g verse frambozen

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 eetlepels water. Laat dit goedje staan voor 15 minuten en voeg het dan toe aan het beslag. Verleng de baktijd met zo’n 10 minuten.

**Heb je dit niet in huis? Gebruik dan 2 a 3 eetelepels rode bietensap.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpaoier en vet de randen alvast in.
  2. Zet de keukenmachine maar klaar! Doe de eieren, het meel, het bakpoeder en de bananen er in en mix deze tot een gladde massa.
  3. Spatel de kokosrasp, vanillepoeder, cacao, hibiscuspoeder, noten en zoetmiddel door het bananenmengsel.
  4. Halveer als laatste de frambozen en spatel deze voorzichtig door het beslag.
  5. Schenk het beslag in het bakblik en garneer met wat walnoten en amandelschaafsel
  6. Zet deze kleurrijke kanjer zo’n 40 a 45 minuten in de oven. Laat de cake vervolgens afkoelen buiten de oven.

Bewaaradvies! Dit heerlijke bananen broodje kun je prima invriezen per plak of je kunt deze zo’n 3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount eens!

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.