Gezondere Chocolade Bites

blank
LoadingRecept opslaan

Combineer enkele voedzame ingrediënten met elkaar en er ontstaat spontaan een tof recept! Deze Gezondere Chocolade Bites zijn toch wel een blijvertje. Colette deelt vandaag haar favoriete recept met ons. Het zijn net snoepjes!, liet zij mij enthousiast weten. Ik kon niet achterblijven en dook de keuken in om deze kleine rakkers te maken. Ik zeg het niet snel maar er is niets aan gelogen, ze zijn verrukkelijk!

Ben jij benieuwd naar dit easy peasy recept? Stroop de mouwen maar op en ga ermee aan de slag!

Gluten-, lactosevrij én vegan!

Recept

Wat heb je nodig?

  • Bakpapier
  • Siliconen bonbon vormpjes

Ingrediënten:

  • 50 g amandelmeel
  • 25 g glutenvrije havermout
  • 20 g ahornsiroop
  • 10 g cacao poeder
  • 15 g kokosolie
  • 50 g pure chocolade van 72% of hoger

Aan de slag!

  1. Smelt de kokosolie in een pannetje.
  2. Meng de amandelmeel, glutenvrije havermout , ahornsiroop en cacaopoeder in een mengkom.
  3. Voeg dan de gesmolten kokosolie toe en roer het mengsel goed door elkaar.
  4. Verdeel dit smakelijke goedje over de vormpjes en druk dit goed aan.
  5. Zet de chocobites in de  koelkast voor zo’n 2 uur zodat deze steviger zullen worden.
  6. Haal de bites uit de vormpjes en smelt de chocolade au-bain marie en dompel de bites in de gesmolten chocolade. Plaats deze vervolgens op een bakpapiertje en laat de chocoladebites uitharden in de koelkast.

Daarna genieten!

BAKTIP! Vervang de glutenvrije havermout door gehakte noten voor een extra bite!

Liefs Co (lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Bezoek dan haar nieuwe website én Instagram!
6 reacties
  1. Dit lijkt me een heerlijk recept wat ik graag wil proberen maar heb een vraagje.
    Kan ik de amandelmeel vervangen door gewone meel?
    En de kokosolie door gewone olie?

    Alvast bedankt

  2. Hey Marike, je weet ondertussen wel al dat ik een ongelofelijke fan ben. Maar er is 1 ding wat ik altijd mis in je recepten, nl. hoeveel stuks je maakt met de aangegeven hoeveelheden.
    Groetjes, Isabelle

    1. Hi Isabelle,

      Dankjewel voor de feedback! Hier kan ik zeker wat mee! In mijn boeken staat het altijd vermeld, op de site zo vaak mogelijk. Ik ga ermee aan de slag om dit toe te voegen aan de recepten en toekomstige artikelen.

      Liefs,
      Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.