Glutenvrije ontbijttaart met zomerfruit

glutenvrije ontbijttaart met zomerfruit

Delen:


Iedere dag taart! Yes, dat is mijn lijfspreuk. Met deze glutenvrije ontbijttaart met zomerfruit wil je gewoon ontbijten vandaag! Er zijn al heel wat ontbijttaartjes en ontbijttaarten de revue gepasseerd. Ondertussen zou ik er nog wel een boek over kunnen schrijven. 😉

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of er geen ontbijttaart te maken zou zijn die niet zo lang hoeft op te stijven, dus zonder gelatine of agar agar. Maar natuurlijk is dat mogelijk! Ik ging snel met een easy peasy recept aan de slag. Hiervoor gebruikte ik de basis van de Mango & Lemon Pie uit mijn boek. Ik vind die bodem zó lekker! Ik combineerde hazelnootmeel met glutenvrije havermout én chai kruiden van Queen of spices Green Gypsy Spices! Naast de overheerlijke Chai lattes die ik met deze kruiden maak, kun je het ook goed verwerken in baksels, in dit geval een smakelijke bodem. 

Voor de vulling gebruikte ik stevige kokosyoghurt van Abbot Kinney’s omdat deze ook lactosevrij is. Kun je wel tegen lactose? Gebruik dan gerust een stevige yoghurt naar keuze of gebruik eens ricotta. Serieus, dit is ook zó lekker als vulling voor deze taart! Het sinaasappelsap geeft een fris accent én uiteindelijk maken de frambozen en blauwe bessen het feest compleet!

“Uiteindelijk stilt zo’n puntje ontbijttaart niet alleen de honger maar voedt het ook jouw welzijn en zullen de cravings naar minder voedzame varianten minder aanwezig zijn”. 

Maak de bodem gerust de avond van te voren, zodat je ook in de ochtendspits door de weeks kunt genieten van zo’n heerlijk genietmomentje!

Gluten-, lactosevrij én plantaardig genieten is een feest!

Recept

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 125 g hazelnootmeel óf amandelmeel
  • 125 g glutenvrije havermout
  • Snufje zeezout
  • 2 tl chai kruiden óf speculaaskruiden
  • 6 el ahornsiroop
  • 4 el kokosolie
  • Optioneel: 30 g hazelnoten
  • 400 g stevige kokosyoghurt
  • 3 el sinaasappelsap
  • 200 g rood fruit naar keuze
  • 1 tl sinaasappelrasp als garnering

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden. Vet de quichevorm in met een beetje kokosolie.
  2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed alles met je handen tot een mooi deeg. Als het deeg te droog is voeg je een klein scheutje water toe. Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Houd je van een extra bite? Duw dan wat gebroken hazelnoten in het deeg! Zet de vorm voor een kwartiertje in de oven en laat de bodem afkoelen buiten de oven op een rooster.
  3. Spatel de kokosyoghurt samen met de sinaasappelsap en het zoetmiddel door elkaar totdat er een egale massa ontstaat.
  4. Verdeel de hagelwitte vulling over de bodem en garneer deze met het zomerfruit en de sinaasappelrasp.

Check mijn Pinterest eens voor meer inspiratie!

Ga je deze ontbijttaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Liefs, Marike

Delen:


2 reacties op “Glutenvrije ontbijttaart met zomerfruit

Geef een reactie

Login met je socials:



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *