Gezonde cheesecake met aardbeien en limoen

Ben je dol op cheesecake en aardbeien? Dan heb ik hier het recept voor jou van een gezonde cheesecake met aardbeien! Ik maakte een overheerlijke voedzame cheesecake met enkel pure ingrediënten waar iedereen van kan genieten. Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, zonder geraffineerde suikers én een smaaksensatie eerste klas!

De mensen om mij heen mochten de taart als eerste proeven, vele glimlachmomentjes volgden.”

Deze parade van kleurrijke taartjes paradeerde rechtstreeks uit de oven over de rode loper. Zo’n smeuïge aardbeien rakker gaat er prima in! Met een stevige cakebodem, een romige vulling met vanille en limoen waarop de eerste Hollandse aardbeien van het seizoen flaneren. De mensen om mij heen mochten de taart als eerste proeven, vele glimlachmomentjes volgden.

Ben jij benieuwd naar het recept? Lees dan snel met mij mee!

Wat heb je nodig?

  • Oven
  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 125 g cannellini bonen (uitlekgewicht)
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 eieren
  • 40 g ahornsiroop
  • 1 vanille-extracct
  • 40 g kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zeezout

Voor de vulling:

  • 600 g kokosyoghurt of (lactosevrije) kwark
  • 50 g ahornsiroop
  • 4 el maïzena of arrowroot
  • Sap van een halve limoen
  • 100 g aardbeien

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Spoel de cannellini bonen schoon en laat deze uitlekken in een vergiet. Maak deze vervolgens fijn samen met de kokosmelk, eieren, ahornsiroop en het vanille-extract. Uiteindelijk zal er een glad beslag ontstaan.
  2. Spatel hier het kokosmeel, bakpoeder en het zeezout doorheen. Proef jouw beslag even.
  3. Verdeel het beslag over de bodem van de cakevorm.
  4. Schuif de cakevorm de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 20 minuten.
  5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
  6. Mix met een mixer  de yoghurt, maïzena of arrowroot, ahornsiroop  en het limoensap luchtig totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Haal de cake uit de oven en verdeel de vulling voorzichtig over de cake. Het maakt niet uit dat de cake nog niet helemaal gaar is, dat komt vanzelf goed!
  7. Schuif de cheesecake de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 60 minuten.
  8. Laat de taart een uur afkoelen buiten de oven, de vulling mag nog drillerig zijn en schuif de taart vervolgens nog even de koelkast in zodat de vulling op kan stijven voor minimaal 1 uur.
  9. Top de taart af met verse aardbeien en wat kokosrasp voor een feestelijk effect.

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

 

Delen:


4 reacties op “Gezonde cheesecake met aardbeien en limoen

  1. Het is maar goed dat je zegt dat het er niet gaar uit ziet en zo maar dat t goed komt!!! Hij gaat zo de koelkast in,morgen pas aangesneden! Dus ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Login met je socials:




Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.