Sticky brownies waar je mee kunt ontbijten!

Het klinkt bijna te mooi om waard te zijn! Ontbijten met zo’n smeuïge, sticky brownie op jouw ontbijtbord. Deze chocolade rakkers maken het mogelijk! Ook al staan er al heel wat brownie recepten op deze site, deze overheerlijke jongens zijn een hele fijne aanvulling voor iedereen die dol is op eenvoud, smaakvol én gemak! Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers, wat wil een mens nog meer?!

Nadat de lieve Mirel mij dit recept toestuurde voor de website, moest ik deze gezondere ontbijt brownies toch wel even proberen.  Zodra ik ze gebakken had, kon ik ze niet weerstaan. De combinatie van het glutenvrije havermeel, amandelmeel, walnoten én de Choco Loco van Green Gypsy Spices is om te zoenen! Ben je niet zo’n fan van bananen? Ruil deze dan in voor 300 gram ongezoete appelmoes of pompoenpuree. Wedden dat je ze niet meer wil delen.

Ben je benieuwd naar het recept? Verwarm de oven maar alvast voor en stroop de mouwen maar alvast op!

Recept

Wat heb je nodig:

  • Vierkant bakblik 16 x 16 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Blender
  • Pannetje
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor 8 a 9 brownies

  • 50 g glutenvrij havermeel
  • 50 g amandelmeel
  • 2 el rauwe cacao
  • 1 el ChocoLoco van Green Gypsy Spices (of 1 tl kaneel)
  • 1/2 el bakpoeder
  • 2 bananen
  • 3 eieren*
  • 3 el honing of ahornsiroop
  • 40 g pure chocolade
  • 50 g walnoten

*Eivrij of vegan? Gebruik dan 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 eetlepels water. Voeg als laatste 1/2 theelepel baking soda toe aan het beslag + een scheutje citroensap, zodat de brownie niet plat zal worden maar ook luchtig zal zijn.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom.
  3. Blend de eieren of ei vervanger en de bananen tot een vloeibaar mengsel, voeg de droge ingrediënten toe en meng dit tot een egaal beslag.
  4. Schenk het beslag in een mengkom.
  5. Smelt de chocolade au-bain marie en spatel dit door het beslag heen samen met de honing.
  6. Giet het beslag in het bakblik en verdeel als laatste de walnoten over het beslag.
  7. Schuif de brownies de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten.
  8. Laat de brownies afkoelen op een rooster. Zodra de brownies zijn afgekoeld kun je deze in blokjes snijden.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar website eens!

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.