“Marike, welke producten heb jij altijd in huis om mee te bakken?” Regelmatig krijg ik de vraag wat ik allemaal in mijn voorraad kast heb staan. De basis om gezond te bakken en te koken, hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik neem jou mee op keukensafari in de keuken van The Body Studio. Dat is de plek waar ik altijd kook en bak. Ben je benieuwd wat ik hier doe? Check dan deze blog even.

Van Smaakt kreeg ik een shopbudget en ik kocht mijn favoriete producten. Smaakt is biologische voeding op basis van hoogwaardige ingrediënten. Verantwoorde voeding met toegevoegde waarde voor elk moment van de dag, voor dagelijks gebruik. Voor deze blog heb ik producten gebruikt die standaard glutenvrij zijn. Ondanks het feit dat de producten puur zijn staat er op het etiket vermeld ‘kan sporen van’ bevatten. Lees DEZE blog van Miss Glutenvrij even om te lezen hoe ik hier over denk.

In mijn keukentje heb ik niet heel veel ruimte, daarom wil ik alle ruimte zo effectief mogelijk gebruiken. Dol ben ik dan ook op de toffe steigerhouten kast waar ik met veel zorg mijn potten met basis ingrediënten in bewaar. Ik koop mijn producten niet van één bepaald merk, ook dit varieert.

Met een aantal verrassende ingrediënten ging ik aan de slag in de keuken om een overheerlijke taart te maken, het recept hiervan komt morgen online!

Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan!

Amandelmeel en hazelnotenmeel, de luxe paardjes onder de bakingrediënten. Deze koop ik per kilo online via De Notenshop en bewaar in weckpotten. Dit is voordeliger en het staat ook nog eens erg leuk zo in een weckpot.

Glutenvrije havermout, hier maak ik graag ontbijttaartjes of koeken van. Als ik koeken of een taartbodem maak voeg ik altijd een snufje zeezout toe om de smaak te optimaliseren. Daarnaast eet ik graag zo nu en dan havermout als ontbijt, dit vul ik graag aan met kaneel, honing, appelstukjes en rozijnen. Dit heb ik dan ook altijd in huis.

blank

Kikkererwtenmeel is toch wel één van de onbekendere meelsoorten. In het weekend maak ik hier graag Farinata van, een platbrood die je prima kunt inzetten als broodvervanger. Aangevuld met diverse kruiden en zongedroogde tomaatjes ontstaat er spontaan een feestje op tafel!

Boekweitmeel, rijstmeel en teffmeel geven mijn cake’s, broodjes en koeken een voedzaam fundament. De smaak vind ik niet heel bijzonder maar ze verzadigen goed en zijn een goede bouwsteen om de dag mee te beginnen. Heb je de pannenkoekjes uit mijn boek al geprobeerd? Deze kun je prima maken met boekweitmeel. Teffmeel zet ik graag in als basis van mijn panbroodjes, ook dit recept kun je terugvinden in mijn boek. Combineer het met rijstmeel en de smaak van teff zal niet te sterk aanwezig zijn, dat maakt de baksels ook toegankelijk voor kinderen.

Kokosmeel wordt ook wel gezien als de gemene verleider onder de melen. De geur is heel fijn en het ziet er goed uit, toch kan de uitwerking van kokosmeel in baksels heel anders uitpakken dan je had gehoopt. Ik kan de keren dat ik een te droog baksel uit de oven haalde op meerdere handen teDesondanks ben ik dol op dit meel. Als je eenmaal de ins en outs weet over dit meel dan kun je er alle kanten mee op.

blankNoten! Oké, hier vul ik dan ook al te graag mijn weckpotten mee. Met de notenmix maak wekelijks gemengde notenpasta. Dit kun je overal in verwerken. Mijn liefde voor een warme zelfgebakken glutenvrije boterham met pindakaas, gaat door de maag!

Dadels, vijgen, gedroogde abrikozen en moerbeien zijn mijn favoriet. Hier kan ik bijna niet van af blijven. Ze zijn heerlijk om zo te snoepen of om in te zetten als zoetmiddel in diverse zoete recepten. Laat de gedroogde vruchten even weken, dan worden ze vanzelf zachter en kun je ze zo mee kneden in een deeg.

Verse muntthee met citroen, gember en een lepeltje honing vind ik heerlijk om ’s avonds te drinken voordat ik naar bed ga.

Gepofte gierst en gepofte rijst, dat is toch wel mijn nieuwe verslaving. Hier maak ik graag chocoladerepen van of ik voeg het toe aan mijn zelfgemaakte muesli. Dat is een aanradertje! Wist je trouwens dat je er een taartbodem van kunt maken? Check het recept even onderaan de blog!

Wijnsteenbakpoeder is een natuurlijk rijsmiddel op basis van wijnsteenpoeder en bicarbonaat. Het is geur- en smaakloos. In tegenstelling tot gewoon bakpoeder, bevat wijnsteenbakpoeder geen artificiële rijsmiddelen en is het glutenvrij. Ik gebruik het graag in mijn cake’s en muffins.

blank

WINACTIE

Het assortiment van Smaakt is enorm gevarieerd, lekker en gezond, én uiteraard helemaal biologisch. Je kan er écht veel meer vinden dan je van te voren zou denken! Van noten, melen tot gepofte gierst, SMAAKT heeft het allemaal! Op hun webshop kan je het hele assortiment ontdekken, maar je vindt ze ook bij verschillende supermarkten terug. Wil jij ook zo’n goed gevulde biologische voorraadkast van Smaakt? Dat kan! Doe dan mee aan de winactie op Facebook of Instagram om een (h)eerlijk Smaakt-pakket ter waarde van €100,- ! te winnen!

Wat moet je hiervoor doen?

Ook vind ik het natuurlijk leuk om te horen wat jij met deze toffe producten zou doen!

blank