Is het geen plaatje? Dat je gepofte gierst van SMAAKT kunt verwerken in een krokante smaakvolle taartbodem dat vind ik echt een feest! Voedzaam, smaakvol én een juweeltje om te zien! Gepofte gierst is luchtig en geeft een bite aan jouw gerecht of baksel. De combinatie van de gepofte gierst met een vleugje pure chocolade én notenpasta is serieus om over naar huis te schrijven. Dit alles gecombineerd met een romige vulling en een frisse topping van zomerfruit. Zeg nou zelf,  dit wil je toch proberen?! Laat de oven maar uit, want deze prachtige parel is zonder oven te maken.

Glutenvrij, lactosevrij en voor de liefhebbers plantaardig!

Recept 

Wat heb je nodig?

 • Springvorm dia 18 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

 • 500 g kokosyoghurt
 • 5 blaadjes gelatine of 4 g agar agar
 • 40 g honing of ahornsiroop
 • Scheutje citroensap
 • 1 tl vanille-extract

Voor de topping:

 • 250 g aardbeien of bosvruchten
 • Optioneel: 15 g honing of ahornsiroop
 • 3 blaadjes gelatine of 2 g agar agar
 • 150 g blauwe bessen

Aan de slag!

 1. Verwarm de notenpasta samen met de honing en chocolade au-bain marie.
 2. Spatel hier de gepofte gierst en het snufje zeezout doorheen.
 3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het chocolademengsel over de bodem. Druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat de taartbodem zo’n 20 minuten opstijven in de koelkast.
 4. Doe de yoghurt samen met het zoetmiddel, citroensap en de vanille in een mengkom. Spatel dit goed door elkaar.
 5. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het yoghurtmengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 7.
 6. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
 7. Proef ondertussen of het mengsel op smaak is, zo niet? Voeg dan nog wat zoetmiddel of vanille toe.
 8. Verdeel de yoghurt over de bodem en zet de  taart vervolgens in de koelkast zodat de vulling op kan stijven.
 9. Zodra de vulling stijf genoeg is kun je aan de slag gaan met het maken van de topping.
 10. Snijd de aardbeien of bosvruchten in stukjes en verwarm deze in een pannetje met enkele eetlepels water en voeg eventueel het zoetmiddel toe.
 11. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens het aardbeienmengsel toe en haal het pannetje van het vuur. Ga door naar stap 13.
 12. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het aardbeienmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
 13. Laat het aardbeien- of bosvruchtenmengsel iets afkoelen en drapeer het over de taart. Strooi hier alvast de blauwe bessen overheen. Schuif de taart de koelkast in voor zo’n 20 minuten zodat de topping op kan stijven.
 14. Decoreer de taart met wat kokosrasp voor een feestelijk effect!

Eetsmakelijk!