Gezonde glutenvrije kwartaart met kersen

Gezonde glutenvrije kwarktaart met kersen

Ontbijten met een gezonde glutenvrije kwarktaart met kersen, dit wil je toch het liefste iedere dag? Deze zomerse taart kun je gerust serveren als ontbijt maar ook als traktatie zal deze gezonde glutenvrije kwarktaart met kersen erg in de smaak vallen! De lieve Mirel maakt de mooie parel en deel vandaag het recept met ons.

Het is feest!

Doordat ik achter de schermen ontzettend hard bezig ben geweest met alle ontwikkelingen van mijn TWEEDE BAKBOEK was het iets rustiger op deze website. Gelukkig ontstaat er nu stap voor stap meer ruimte om inspirerende blogs te schrijven én toffe recepten te ontwikkelen. Ik neem je mee op avontuur! zal het iets rustiger zijn op mijn website. Blij en dankbaar ben ik met de lieve gastbloggers; Colette en Mirel die een steentje bijdragen om super toffe content met elkaar te creëren.

Een gezonde glutenvrije kwarktaart waar je ieder moment van de dag van kunt genieten!

Deze overheerlijke gezonde glutenvrije kwarktaart is niet alleen een eye-catcher, de licht zoete en frisse smaak combineert heel goed met een krokante bodem gemaakt van havermeel en amandelmeel. De granaatappelpitjes on top maken het geheel compleet! Tevens kun je ook kiezen voor echte sappige kersen om in stijl te blijven.

Ben jij al verkocht? Stroop de mouwen dan snel op en ga aan de slag met het recept!

Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

Wat heb je nodig?

  • Bakblik 16 x 16 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 100 g glutenvrij havermoutmeel
  • 60 g amandelmeel
  • 2 tl love Peace and Granola
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei*
  • 1 el kokosolie
  • 3 el ahornsiroop

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water.

Voor de eerste laag: 

Voor de tweede laag: 

  • 150 g (lactosevrije) kwark of yoghurt
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 gelatineblaadjes of 1 g agar agar

Voor de topping: 

  • 50 g granaatappelpitjes
  • 1 el kokosrasp

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer deze door elkaar. Voeg daarna het ei, de gesmolten kokosolie en de ahornsiroop toe. Roer dit alles goed door elkaar.
  3. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Schuif de bakvorm de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 15 minuten.
  4. Ga ondertussen aan de slag met de eerste laag van de taart. Met de kersen yoghurt samen met het zoetmiddel in een kommetje.
  5. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het yoghurtmengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 7.
  6. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
  7. Schenk de yoghurt over de afgekoelde bodem en schuif de bakvorm vervolgens in de koelkast.
  8. Ga ondertussen aan de slag met de tweede laag.
  9. Met de yoghurt, vanille en het zoetmiddel door elkaar.
  10. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het yoghurtmengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 11.
  11. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
  12. Schenk het vanillemengsel over de kersen laag. Bestrooi deze met de kokosrasp en verdeel hier de granaatappelpitjes overheen.
  13. Schuif de taart de koelkast in zodat de vulling op kan stijven en geniet ervan met volle teugen.

TIP! Voor een extra smaaksensatie kun je wat verse kersen toevoegen aan de vulling!

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount of haar nieuwe website eens!

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.