Vanille roomijs en frambozen roomijs zonder lactose

Vanille roomijs en frambozen roomijs, dat zijn toch wel mijn favorieten. Als kind paradeerde ik maar al te graag met een hoorntje vanille roomijs en frambozen roomijs over de boulevard. Ik ging op zoek naar een gezondere vervanger zonder al teveel poespas en een dosis gemak. Met dit eenvoudige recept maak jij zelf in een handomdraai overheerlijk vanille roomijs en frambozen roomijs! Glutenvrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers! Een gouden combinatie voor alle ijsfans onder ons!

Gezonder vanille roomijs en frambozen roomijs maak je zelf in een handomdraai!

Eerder deel ik het recept voor Blueberry Cheesecake Ice Cream, een welgemeende frisse combinatie waar ik graag van geniet. Een basis recept voor het maken van overheerlijk vanille roomijs en frambozen roomijs. Het recept was eigenlijk bedoeld voor mijn boek, alleen ik had zoveel toffe recepten dat dit recept de definitieve receptenindex niet heeft bereikt, daarom deel ik het juweeltje alsnog met veel plezier zodat jij ook op deze warme dag kunt genieten van zo’n heerlijk bolletje ijs!

Recept

Gluten-, lactosevrij, verantwoord én plantaardig genieten doen we ook met zomerse temperaturen!

Wat heb je nodig?

  • een ijzer blik of een springvorm van 18 cm of groter
  • spatel
  • steelpannetje

Oh, en je hebt geen ijsmachine nodig! : )

Voor het vanille ijs:

  • 400 ml romige kokosmelk, kokosyoghurt of Griekse yoghurt
  • 2 el ahornsiroop, agavesiroop of honing
  • 2 tl vanille-extract of 0,5 tl vanillepoeder

Aan de slag!

  1. Roer de ingrediënten voor het vanille ijs door elkaar.
  2. Gebruik je een ijsmachine? Geluksvogel! Schenk dan het parelwitte goedje in de ijsmachine en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing tot ijs.
  3. Heb je deze niet? Geen paniek! Schenk het parelwitte goedje in de springvorm. Zet deze vervolgens op de bodem van de vriezer. Wanneer deze contact maakt met de vriezer, dan bevriest jouw fluwelen goedje namelijk razendsnel! Roer het ijs elke 5 minuten even door elkaar. Je zal zien dat het na 20 minuten al bijna gestold is.
  4. Wanneer de ijsmix gestold is kun je deze uit de vriezer halen.
  5. Scoop daarna met een warme ijslepel bolletjes ijs en geniet! Wacht niet te lang anders heb je een milkshake.

Voor het frambozen roomijs:

Ingrediënten:

  • 1 x recept vanille roomijs
  • 100 g bevroren frambozen

Aan de slag!

  1. Blend de bevroren frambozen tot een stevige moes.
  2. Spatel de vanille roomijs door het mengsel, gebruik eventueel een staafmixer zodat er een egale massa ontstaat.
  3. Vul de springvorm met het ijs en zet het nog even in de vriezer zodat het ijs op kan stijven.
  4. Scoop daarna met een warme ijslepel bolletjes ijs en geniet!

Ga je dit ijs maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:





Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.