Testbericht | 7 x de lekkerste gezonde ijsjes om zelf te maken. Glutenvrij én vegan.

LoadingRecept opslaan

Met de zomerse temperaturen van de afgelopen weken zijn de gezonde ijsjes niet aan te slepen. Het liefste ruil ik op zo’n warme dag het bakken van taarten in voor het maken van gezonde ijsjes. De dag beginnen met een Mango nicecream bowl en de dag eindigen met een schaaltje Blueberry Cheesecake Ice cream, ik teken ervoor!

Neemt niet weg dat ik eindeloos weg kan dromen voor de vitrines van een Italiaanse ijssalon. Zeg nou zelf, met zoveel kleurrijke soorten ijs is het iedere keer weer verdomd lastig kiezen. De lekkerste ijsjes maak je zelf die ook nog eens gegarandeerd glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij én vegan zijn zonder geraffineerde suikers zodat ook echt iedereen kan meegenieten. Speciaal voor jou deel ik mijn 7 favoriete gezonde ijsrecepten! Gezond, gemak én genieten gaan prima samen.

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • donutvorm
  • mengkom
  • spatel

Ingrediënten:

Voor het beslag van X stuks:

  • 200 g pindakaas (het liefste een pure variant)
  • 50 g ahornsiroop
  • 25 g kokosolie
  • 8 dunne mais- of rijstwafels
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g pure chocolade
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snufje zeezout
  • 125 g appelmoes (ongezoet)
  • 2 kleine eitjes
  • 50 ml kokosolie
  • 50 g erythritol of 50 g ahornsiroop
Voor de topping

  • 50 g ahornsiroop
  • 25 g kokosolie
  • 8 dunne mais- of rijstwafels
  • 100 g pure chocolade
  • 1 tl speculaaskruiden

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de donutvormpjes in met wat kokosolie.
  2. Doe de melen, bakpoeder, specerijen en het zeezout in een mengkom. Spatel hier de appelmoes, eitjes, de gesmolten kokosolie en het zoetmiddel doorheen. Proef even of het beslag op smaak is.
  3. Verdeel het mengsel over de donutvormpjes en schuif de donuts de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 12 a 15 minuten.
  4. Laat de donuts iets afkoelen buiten de oven voordat je deze uit de vormpjes haalt. Plaats deze op een bakpapiertje.
  5. Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie in een pannetje samen met de kokosolie. Blijf ondertussen goed roeren.
  6. Verdeel de chocolade over de donuts en plaats deze weer op het bakpapier en zet de donuts nog zo’n 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.
  7. Serveer de donuts met een glimlach en geniet!

Ga je deze roze donuts maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.