Eenvoudige gezonde chocolade ontbijttaartjes

LoadingRecept opslaan

Ontbijten met eenvoudige gezonde chocolade ontbijttaartjes? Dan ben je op de juiste site beland! Al het goede in één recept gecombineerd! Deze lichtzoete, smeuïge chocolade ontbijttaartjes hebben een krokante bodem en zijn gevuld met een zijdezachte gezonde chocolademousse. Colette maakte met liefde dit smaakvolle recept voor ons en deelt vandaag het recept van deze eenvoudige chocolade ontbijttaartjes! Glutenvrij, vegan én zonder geraffineerde suikers. Wat wil een mens nog meer?!

Ontbijten met taart, daar scoor je punten mee!

Met het weekend in het vooruitzicht en een paar tartelettevormpjes in de kast, is er geen excuus meer om enkel te blijven staren naar het recept en te hopen dat de (buur)vrouw de taartjes maakt een aanbelt met een cadeautje. Deze eenvoudige gezonde chocolade ontbijttaartjes maak je namelijk in enkele luttele minuten helemaal zelf!

Haal de havermout maar uit de kast, stroop de mouwen maar op, zet de oven alvast maar aan en zet de ontbijtbordjes alvast maar klaar! Laat de koninklijke parade van ontbijttaartjes maar komen!

Eerder maakte Colette de Chocolicious en de Chocolicious 2.0, heb je deze al gespot?!

Recept:

Dit recept is:

#Wat heb je nodig?

  • Tartelettevormpjes
  • Mengkom
  • Staafmixer of foodprocessor

Ingrediënten:

Voor het basisdeeg:

  • 100 g (glutenvrije) havermout
  • 15 g cacao poeder
  • 40 g ahornsiroop
  • 10 g chiazaad of gebroken lijnzaad
  • 50 ml plantaardige melk

Voor de vulling:

  • 1 grote banaan (zo’n rakker van ongeveer 125 gram)
  • 75 g (lactosevrije of plantaardige) kwark
  • 10 g cacao poeder
  • 10 g ahornsiroop
  • Optioneel: 1 tl Choco Loco

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de tartelettevormpjes in met kokosolie.
  2. Doe de ingrediënten voor de bodempjes in een mengkom. Spatel deze door elkaar heen zodat er een egaal beslag ontstaat. Verdeel dit over de vormpjes en bak ze in zo’n 15 minuten goudbruin.
  3. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
  4. Prak de banaan fijn en voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe. Maak deze fijn met een staafmixer of blender zodat er een mooie zachte mousse ontstaat.
  5. Zodra de tartelettes zijn afgekoeld kun je deze vullen met de mousse. Garneer de tartelettes met de ingrediënten naar keuze. Lekker met cacaonibs, verse aardbeien of nootjes!
  6. Ze zijn nu klaar om er lekker van te genieten!

Liefs Co (lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Bezoek dan haar nieuwe website én Instagram!

dit vind je misschien ook leuk
Lees meer

Glutenvrij bakken zonder eieren!

“Wow, lactose- én glutenvrij! Maar kan het ook zonder eieren?” Als ik toch eens een cent kreeg voor iedere keer dat iemand me dat vroeg! Mijn antwoord is volmondig “ja”, en met deze handige weetjes word jij vanzelf een expert in vegan bakken. Glutenvrij bakken zonder eieren kun jij ook!
Glutenvrije tiramisu
Lees meer

De lekkerste glutenvrije tiramisu maak je zo!

Glutenvrije tiramisu, het stond al even op mijn lijstje. Ik maak het wel eens, nouja ik niet. Het is de signature dish van mijn vriend, daar mag ik niet aankomen. ;) Alleen de glutenvrije lange vingers zijn toch wel anders dan de reguliere lange vingers. Ze nemen als een spons alles op en smaken toch wel heel zompig. Zonde, want tiramisu hoort van begin tot het einde een smaaksensatie te zijn. Ik besloot de keuken in te duiken voor een keukensafari op zoek naar hét ultieme recept voor de lekkerste glutenvrije tiramisu ooit! Zie hier het recept, glutenvrij en tevens ook lactosevrij én vegan te maken!