Glutenvrije cheesecake met sinaasappel en een krokante chocolade bodem

glutenvrije cheesecake

Een glutenvrije cheesecake met een krokante chocolade bodem waarin cornflakes is verwerkt, dat is toch wel jeugdsentiment! Vandaag geen poespas met moeilijke ingrediënten. Een easy peasy bodem, uiteraard een 10 voor de smaak. Een glutenvrije cheesecake een romige vulling met een verrassend accent van sinaasappel en mandarijn, waardoor er spontaan een taart met de warme smaken van de herfst op tafel zal verschijnen. Glutenvrij, lactosevrij en voor de liefhebbers vegan te maken! Ik zeg, bakkers klaar? Beginnen maar!

Een krokante chocolade bodem van cornflakes, dit wil je proeven!

De lieve Colette had toevallig een zak cornflakes in huis waar zij wel raad mee wist! Door de conrflakes te combineren met pure chocolade maakte zij in een oogwenk een onweerstaanbare bodem waar je volop mee kunt variëren! De conflakes van De Notenshop is gemaakt zonder geraffineerde suikers en is van nature glutenvrij, deze gebruik ik zelf het liefste. Uiteraard kun je zelf kiezen voor jouw eigen variant!

Sinaasappel marmelade maak je zelf in een handomdraai!

Zoet de vulling met sinaasappel marmelade, je kunt hiervoor uiteraard ook zelf de jam maken. Check dit recept eens! Zo maak je in een handomdraai jouw eigen sinaasappeljam zonder geraffineerde suikers! Kies je liever voor gemak? Koop dan jouw favoriete jam in de supermarkt of bij een biowinkel. Deze no- bake cheesecake is ideaal om te maken in het weekend, zodat iedereen kan meegenieten! Stroop de mouwen maar op!

Recept

Wat heb je nodig?

  • Springvorm dia 18 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 50 g pure chocolade 85%
  • 100 g (glutenvrije) cornflakes
  • 15 g ahornsiroop

Voor de vulling:

  • 600 g lactosevrije kwark1 mandarijn
  • 50 a 75 g sinaasappel marmelade of jam
  • 1 tl vanille-extract
  • 6 gelatine blaadjes of 4 g agar agar
  • tl sinaasappelrasp

Optioneel 1 theelepel xantaangom voor een extra luchtig effect.

Voor de topping:

  • 1 mandarijn
  • 20 g pure chocolade 85%

Aan de slag!

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met wat kokosolie.
  2. Doe de cornflakes in een boterhamzakje en rol hier overheen met een lege fles of kneed de cornflakes fijn.
  3. Smelt de pure chocolade au-bain marie en spatel hier de cornflakes doorheen
  4. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de bolle kant van een koude lepel goed aan.
  5. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem goed uit kan harden.
  6. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Mix de kwark samen met de sinaasappel marmelade luchtig met een mixer. Proef even of jouw beslag zoet genoeg is.
  7. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het yoghurtmengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 9.
  8. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
  9. Ontdoe de mandarijn van de schil en snijd deze in kleine stukjes. Spatel de mandarijn door de yoghurt en schenk het mengsel over de bodem van de cheesecake.
  10. Schuif de luxe bolide de koelkast in voor zo’n 1,5 uur zodat deze op kan stijven.
  11. Garneer daarna de taart met de overige partjes mandarijn partjes en een swirl van pure chocolade.
  12. De taart is klaar om van te genieten!
Liefs Co (lette)
Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Bezoek dan haar nieuwe website én Instagram!

Delen:


Geef een reactie

Login met je socials:




Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.